Felejtsd el a téli megfázást: ez a gyümölcs segíthet, hogy ne dőlj ágynak

A megfázás nem a kedvencünk, így teljesen megértjük, ha mindent megtennél azért, hogy elkerüld az orrfújást és a köhögést. Mutatjuk, mely gyümölcs lehet a segítségedre ebben!

Most, hogy beköszöntött az ősz, és megérkezett a hidegebb, nyirkosabb idő, sokkal többen küzdenek megfázással, náthával és legyengült immunrendszerrel. Szerencsére a borzasztóan drága bolti multivitaminok helyett bevethetünk egy természetes (és finom!) csodabogyót is, mely támogatja a szervezet védekezőképességét, és kellemes ízével is elvarázsol. Hogy mi is ez? A csipkebogyószirup! - írja az Agrároldal.

Felejtsd el a téli megfázást: ez a gyümölcs segíthet, hogy ne dőlj ágynak

Ha immunrendszer erősítéséről van szó, akkor a csipkebogyó talán az egyik legcsodálatosabb választás!

A kis bogyós gyümölcs tele van C-vitaminnal, egyes kutatások szerint tízszer több C-vitamin található benne, mint a narancsban. Ez már önmagában is fantasztikus, de emellett tele van flavonoidokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal is, melyek segítenek a szervezet regenerálódásában, felveszik a harcot a szabad gyökökkel szemben, így hozzájárulva a gyulladások csökkentéséhez, és gyorsítva a gyógyulást.

Készítsünk belőle szirupot!

A szirup elkészítéséhez szükséged lesz 1 kg friss csipkebogyóra, 1,5 liter vízre, 500 gramm cukorra és egy citrom levére.

Első lépésként mossuk meg a csipkebogyót, majd vágjuk le a végeit. Ezután tegyük a gyümölcsöt a lábasba, öntsük rá a vizet, forraljuk fel, majd hagyjuk alacsony lángon lassan főni körülbelül 30-40 percig, amíg a csipkebogyók megpuhulnak.

Ha megfőttek, akkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kihülni, majd szűrjük le egy finom szűrőn vagy gézlapon keresztül a levet. Ezután öntsük vissza a lábasba, adjuk hozzá a cukrot, forraljuk fel újra, és kevergesük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután mehet bele a citromlé, hogy megőrizze frissességet. Hogy besűrűsödjön, főzzük további 15-20 percig.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...