Íme a legfinomabb libalakoma, amit most könnyen elkészíthetsz

Egy mennyei libalakomának aligha tud bárki is ellenállni, kiváltképp novemberben, Márton-nap közeledtével. Hoztunk egy fenséges, finom és könnyen elkészíthető receptet, amellyel hatalmas sikert arathatsz otthon.

November 11-én lesz Márton-nap, az ősz utolsó hónapjában pedig sokan vannak, akik ha tehetik, mesés libalakomával teszik szebbé a hideg, borongós napokat. Libát sütni elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, kellő odafigyeléssel és előkészüléssel azonban szinte gyerekjáték lesz az ételkészítés.

A tepsiben sült zöldséges libacombok teljes receptjét itt találod. (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Ha nincs idő hosszas főzőcskére, viszont szeretnénk valami tartalmas és látványos ételt villantani Márton-napra, ez lesz a tuti recept. Ropogós libacombok sült, mázas zöldségágyon. Egy tepsiben készül minden, így nem lesz sok mosatlanunk sem. Igaz, a comboknak a sülés kissé hosszadalmas, de nem kell végig a tűzhely mellett időzni, jut másra is idő ez alatt.

Mire lesz szükséged: 4 db libacomb, 3 db édesburgonya, 3 db burgonya, 6 db sárgarépa (lila, fehér stb), 3 db pasztinák, 400 g kelbimbó, 300 g sütőtök, 3 fej fokhagyma, 2 közepes fej vöröshagyma, 3 kis fej lila hagyma, 1 dl olívaolaj, 3 evőkanál méz, só és bors ízlés szerint, 5 szál kakukkfű, 4 szál rozmaring, 4 evőkanál fokhagymapor, 5 evőkanál kacsazsír

Első körben a combokkal foglalkozzunk, mert viszonylag sokáig sülnek. A combokat kenjük meg libazsírral, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük őket egy nagy tepsire, fedjük be az egészet alufóliával, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órát.

A tepsiben sült zöldséges libacombok teljes receptjét itt találod. (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Tegyük őket egy nagy tálba, locsoljuk meg olajjal, mézzel, és szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymaporral. Jó alaposan forgassuk át, hogy mindenhol bevonja őket a fűszeres máz. Míg sülnek a combok, a zöldségeket tegyük félre pácolódni.

A tepsiben sült zöldséges libacombok teljes receptjét itt találod. (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Másfél óra elteltével vegyük ki a combokat a sütőből, és öntsük le róluk a felesleges zsiradékot. A combok alá terítsük le a bepácolt zöldségeket, majd immáron fólia nélkül toljuk vissza a sütőbe még egy 25-30 perce. Ez idő alatt a zöldségek megpuhulnak és megsülnek, a combok pedig ropogósra pirulnak. Az utolsó 6-8 perce bekapcsolhatjuk a grill fokozatot, hogy a zöldségek is kissé megkaramellizálódjanak, de figyeljünk rá, nehogy megégjenek.

A zöldségek fűszeres páca és a kisült libazsír csodálatos egyveleget alkotnak majd, ne felejtsétek el tálaláskor meglocsolni vele az ételt!

A tepsiben sült zöldséges libacombok teljes receptjét itt találod. (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

A tepsiben sült zöldséges libacombok teljes receptjét itt találod. Mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Sztarenki Dórival vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több izgalmas étel, amit érdemes elkészítened:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek