Magyarország jövünk, Szeged!

A TV2 legújabb produkciójában Talán Attila és Nagy Kristóf Bozont együtt főzött Szegeden a NoSalty két legrégebbi szakácsával, Mucival és Klárival!

A műsorban többek között belekóstolnak az adott hely kulturális, turisztikai és nem utolsósorban gasztrovilágába. A dolog érdekessége, hogy éttermek helyett helybélieknél igyekeznek elkölteni egy ebédet, hogy megismerjék a helyi specialitásokat, tradicionális ételeket.

Első útjuk Szegedre vezetett, ahol a nevezetesebb látnivalók mellett nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint hogy kipróbálják a ketrecharcot és a rögbizést, amiben rendesen el is páholták a srácokat. Az ebédmeghívásra már viharverten, kissé sántítva érkeztek meg.

Korgó gyomorral érkeztek a fiúk

Ezek után jobbat sem kívánhattak volna maguknak, mint egy csodálatos nagymama odaadó vendégszeretetét! Ez a kívánságuk maradéktalanul teljesült is, sőt mi több, rögtön két szuper nagyi, Muci és Klári, a két szegedi szakácsunk várta a fiúkat egy jó estebédre, amolyan igazi, házias terítékre.

Szakácsok és kukták

Csakhogy nem úgy volt az, hogy kézmosás után hopp már lehetett is asztalhoz ülni, de nem ám! Muci és Klári munkára fogta Atillát és Bozontot. Hagymapucolás, húsklopfolás, nokedliszaggatás.

Ez is tud nehéz lenni, nemcsak a ketrecharc

A ketrecharc után mindezt már játszi könnyedséggel végezték el, kifejezetten jól állt kezükben a fakanál. Azért, hogy senki ne vesszen éhen, amíg az ebéd készült, megkóstolhatták Klári nagyi méltán népszerű barackos lepényét.

Az életmentő sárgabarackos lepény

Itt pedig a pörkölt, az elengedhetetlen hozzávalók és a desszert.

A nagyiknak köszönhetően senki sem maradt éhes. Olyannyira jól sikerült az ebéd, hogy mindenki kétszer szedett, ezért a desszertet kénytelenek voltak magukkal vinni a fiúk.

Túl a nehezén, jöhet a jól megérdemelt ebéd

A szegedi élményekről készült ízelítőt ma 19:30-kor láthatják a TV2 Aktív című műsorában.

Mucinak és Klárinak hála a fiúk topformában adhattak koncertet még az este folyamán.

A Magyarország jövünk hivatalos oldala >>A Facebookon is követhetitek a fiúkat >>

Muci szakácsunk receptjeit itt olvashatjátok >>Klári szakácsunk receptjeit pedig itt olvashatjátok >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek