Megérkezett a magyar cseresznye, mutatjuk az árát

Nem hordoz akkora hírértéket, ha azt mondjuk, hogy idén a cseresznye sem lesz olcsóbb, az viszont annál inkább, hogy már megjelent egyes árusoknál.

Szokásunkhoz híven idén is megírtuk, mennyit kérnek majd az eperért a szezonban, sőt, azt is, hol bukkanhatunk Szedd magad! akciókra, illetve hogy mi alapján sejthetjük, hogy a szemfüles árus sajnos nem magyar epret árul. Nos, az idei koranyári gyümölcsszezon újabb versenyzője is korán érkezett, hála a meleg tavasznak: itt a magyar cseresznye!

Megérkezett a magyar cseresznye!

Várhatóan május vége fele kifut az eper, és érkezik a másik piros kedvenc, a cseresznye, sőt, lassan a barack is megjelenik - az igen meleg és hosszú tavasznak köszönhetően ugyanis előbb érnek a kora nyári gyümölcsök, mint ahogy azt megszoktuk

– írja a Sokszínűvidék.

Jelenleg a legtöbb helyen 1500-2000 forint körül mozog a magyar eper illetve szamóca kilós ára, de volt már ennél olcsóbb is, hiszen, ahogy megyünk ki a főszezonból, ritkábban juthatunk friss és finom áruhoz, így lassan, de ismét emelkedhetnek az árak, mondja egy gyümölcstermesztő.

A korán beköszöntött és azóta is tartó enyhe tavasz miatt a cseresznye is előbb érik idén: a magyar gyümölcs jelenlegi kilós ára 1500-2000 forint körül mozog, de az ár csökkenni fog, ahogy a termés bővül. Pár héten belül pedig a barack is beköszön.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek