Borzalmas állapotokat talált a Nébih egy II. kerületi vendéglátóhelyen

A Nébih olyan elképesztő higiéniai problémákat talált a vendéglátóegységben, hogy azonnal felfüggesztette annak működését.

Borzalmas körülményekre bukkantak a Nébih szakemberei egy II. kerületi étteremben. Közleményükben azt írták, hogy konyhát általános takarítatlanság jellemezte: padozatán a szennyeződés vastagon lerakódott, az oda kifröccsenő sütőolajat kartonpapírral itatták fel, mennyezete és oldalfala poros, elszíneződött, helyenként repedezett, pókhálós volt. A padlóösszefolyó nyitott volt, fedele hiányzott. Vastagon szennyezettek voltak a konyhai ablakok a kifröccsenő zsírtól, melyeket– a rovarháló hiánya ellenére – nyitva tartottak.

Az egység zöldség-gyümölcs előkészítő helyiségében több probléma is akadt: hiányzott a szükséges munkaasztal, a kétmedencés mosogató esetében nem gondoskodtak a hideg-meleg folyóvízről, sem a szennyvíz hálózatra való rákötésről. Ezen felül nem használták rendeltetésszerűen, hiszen a mosogatóban kenyeret, fűszerpaprikát, feketeborsot és csomagolt száraz állateledelt, míg a kézmosóban személyzeti ruhákat tároltak. A zöldség és gyümölcs tisztítása – az erre szolgáló helyiségen kívül – a gazdasági bejárat előtti közlekedőben történt. 

A felsorolt problémákon túl a létesítményre vonatkozó, kötelező HACCP dokumentációval sem rendelkezett a vállalkozás

– emelték ki.

A Nébih a szabályszegések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hivatal szakemberei 7 tétel, mintegy 50 kilogramm nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési illetve fogyaszthatósági idejű élelmiszer azonnali hatályú forgalomból való kivonása mellett döntöttek.

Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatók a Nébih honlapján, a jogsértések listáján.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.