Innen tudhatod, hogy valójában nem magyar epret árulnak

Sajnos akadnak olyan árusok, akik ugyan azt állítják, magyar epret árulnak, azonban import árut értékesítenek. Nézzük, hogyan jöhetsz rá a csalásra.

Végre beütött az eperszezon, mely azt jelenti, hogy megjelentek az utak szélén az árusok, és legtöbbször friss magyar epret kínálnak. Előfordulhat azonban, hogy ezek illegális eladók, akik hazaiként akarják eladni a jóval olcsóbb külföldi gyümölcsöt.

Innen tudhatod, hogy valójában nem magyar epret árulnak

Az Organikus Farm termelője TikTokon osztott meg egy videót, melyben arra figyelmeztet, hogy az utcán kínált eper nem mindig magyar.

@organikusfarm így ismered meg a csalókat #lajosmizseieper ♬ eredeti hang - ‼️Organikus Farm 🇭🇺❤💪

80 százalékban spanyol vagy görög az az eper, amit behoznak, és lajosmizsei magyarként adnak el

– magyarázta a videóban.

A farmer néhány tippet is adott, hogyan tudjuk kiszűrni a csalókat.

  • Az első, hogy kérjünk áfás számlát, hiszen a zugárus valószínűleg nem tudja teljesíteni a kérésünket.
  • A második, hogy kérjük el az őstermelői engedélyt.
  • A harmadik, hogy kérjünk fotókat vagy videót az eperföldről, ahonnan származik a gyümölcs. Egy igazi termelő büszke a termésére, így biztosan rendelkezik ilyennel.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden utcai árus csaló, és külföldi epret árul, de nem árt tudni, hogy sajnos akadnak ilyenek is.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek