Magas vérnyomást is okozhat, ha sokat fogyasztunk ebből a tejtermékből

Ha szeretnénk elkerülni a magas vérnyomást, akkor érdemes csínján bánni az egyik népszerű tejtermék fogyasztásával.

A sajtfogyasztás jótékony hatásáról már rengetegszer olvashattál, azonban arról kevesebbet beszélnek, hogy ez a tejtermék bizony veszélyeket is rejt magában. A Greendex most sorra vette, milyen problémákat okozhat, ha túlzásba visszük a sajtfogyasztást.

Akár magas vérnyomást is okozhat, ha sokat fagyasztunk ebből a tejtermékből

Először beszéljünk az előnyeiről

Mint a tejtermékek általában, a sajt az egyik legtermészetesebb kalciumforrás. A megfelelő kalciumbevitel hozzájárul a egészséges csontozat és fogazat, valamint a normál vérnyomás fenntartásában. Illetve a legtöbb sajt tartalmaz A- és B12-vitamint, riboflavint (B2-vitamint), foszfort, szelént és nátriumot is.

Vannak veszélyei

A sok pozitívum mellett azonban veszélyeket is rejt. A túlzott sajtfogyasztás akár magas vérnyomás, illetve egyéb szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához is vezethet. Ennek oka a magas nátriumtartalma és a telített zsírsavak.

A vesebetegséggel küzdőknek sem ajánlott a fogyasztása foszfortartalma miatt. Súlyos következményekkel járhat ugyanis, ha a vese nem tudja kiválasztani a foszfort.

forrásunk volt


Még több egészségcikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...