Magas vérnyomást is okozhat, ha sokat fogyasztunk ebből a tejtermékből

Ha szeretnénk elkerülni a magas vérnyomást, akkor érdemes csínján bánni az egyik népszerű tejtermék fogyasztásával.

A sajtfogyasztás jótékony hatásáról már rengetegszer olvashattál, azonban arról kevesebbet beszélnek, hogy ez a tejtermék bizony veszélyeket is rejt magában. A Greendex most sorra vette, milyen problémákat okozhat, ha túlzásba visszük a sajtfogyasztást.

Akár magas vérnyomást is okozhat, ha sokat fagyasztunk ebből a tejtermékből

Először beszéljünk az előnyeiről

Mint a tejtermékek általában, a sajt az egyik legtermészetesebb kalciumforrás. A megfelelő kalciumbevitel hozzájárul a egészséges csontozat és fogazat, valamint a normál vérnyomás fenntartásában. Illetve a legtöbb sajt tartalmaz A- és B12-vitamint, riboflavint (B2-vitamint), foszfort, szelént és nátriumot is.

Vannak veszélyei

A sok pozitívum mellett azonban veszélyeket is rejt. A túlzott sajtfogyasztás akár magas vérnyomás, illetve egyéb szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához is vezethet. Ennek oka a magas nátriumtartalma és a telített zsírsavak.

A vesebetegséggel küzdőknek sem ajánlott a fogyasztása foszfortartalma miatt. Súlyos következményekkel járhat ugyanis, ha a vese nem tudja kiválasztani a foszfort.

forrásunk volt


Még több egészségcikk:

Címlapról ajánljuk

Krumplihéjleves és 3 másik fogás, amivel enyhíthetsz a pazarláson

„Tányérunkon a változás” címmel adott ki új jelentést a WWF, amelyben többek között felhívta a figyelmet az élelmiszerpazarlásunk mértékére, de arra is, milyen nagy változást érhetünk el személyenként, ha kis dolgokra odafigyelünk az étrendünkben. Az életmódváltáshoz Tischler Petra állított össze ízes segédrecepteket, például répatortát és krumplihéjlevest.

Nosalty

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.