Lehetséges, hogy eddig Te is rosszul etted az ananászt, de ez most megváltozik!

Nagyon úgy fest, hogy eddig mindenki rosszul vágta fel az ananászt, egy interneten keringő videó szerint sokkal egyszerűbben meghámozhatjuk ezt az ízletes trópusi gyümölcsöt.

Az egész világon elterjedt az a vírusvideó, miszerint az ananászt simán meg lehet hámozni anélkül, hogy belegebednénk a kemény héj eltávolításába. A videó szerint az ananászt éppen csak annyira kell felvágni, hogy a héjon látható mintázathoz és a gyümölcshúshoz szabad kézzel is hozzá tudjunk férni:

https://twitter.com/DenzBenzi/status/1103958443050889216?ref_src=twsrc%5Etfw

A fentebb látható videót egy hét alatt 18 millióan látták, és természetesen többen ki is próbálták az új hámozási módszert, a trükkbe azonban sokaknak beletört a bicskája, ugyanis a gyümölcs nem feltétlenül adja magát ilyen könnyen.

Ezt olvastad már?

Az ananászban található enzim a nyelvedet is felpuhítja, nem csak a sütni való húst!

https://twitter.com/SorryImPretty/status/1104196934468816896?ref_src=twsrc%5Etfw

Az internet népe szerint ugyanis csak a már kellőképpen megérett ananászok szedhetőek darabokra, a keményebb gyümölcsöt ugyanis sem a kés, sem pedig egy hosszúra nőtt köröm nem fogja rendesen vágni.

De hogyan válasszuk ki az érett, puha ananászt?

Az érett ananász illata erős és aromás, kérgén szép sárga részek láthatóak. Ha az ananászon még rajta vannak a levelek, próbáld meg kihúzni az egyik középen elhelyezkedő zöldet. Ha könnyen kijön, a gyümölcs húsa már megpuhult, vagyis könnyen lehet majd vágni is.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via:eater.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk