Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kipróbáltuk az interneten keringő legújabb és legbizarrabb italt!

Új őrület kering az interneten, miszerint a fiatalok mostanában tejjel isszák a kólát. Az eset szerkesztőségünket sem hagyta nyugodni, mi is kipróbáltuk a furcsa koktélt. 

Az elmúlt napokban sok külföldi gasztrooldal írt a legújabb őrületről, mely szerint vannak olyan emberek, akik tejjel isszák a kólát. 

A legtöbb háztartásban mindkét ital megtalálható, a két folyadék elegyét azonban eddig csak kevesen próbálták ki, ők is leginkább egy kísérlet kedvéért. Ha ugyanis a tejet és a kólát összeöntjük egymással, nagyjából egy óra elteltével így fog kinézni poharunk tartalma:

Valószínűleg ehhez hasonló reakció játszódik le éppen most a gyomrunkban is, szerkesztőségünk bevállalósabb tagjai ugyanis mind lehúztak egy-egy kupica tejes kólát, a receptet természetesen mi is az internetről lestük le, mely szerint egy rész tejet kell elkevernünk két rész szénsavas üdítővel. 

Gábriel szerint olyan íze van az italnak, mint annak a joghurtszódának, amelyet egy ázsiai boltban vásárolt néhány hónappal ezelőtt. Elsőre egy kicsit íztelen joghurtos italt érzett a szájában, amelyet rögtön elnyomott a szénsavas kóla íze. 

Szakácsunk, Petra szerint a tejes kóla színre nagyon hasonlít a sima tejeskávéhoz, ízre viszont egy kis karamellás beütése volt az italnak. Összességében őt nem győzte meg a furcsa koktél, szerinte az egész üdítő olyan, mintha egy szódavízzel hígított dobozos kakaó lenne. 

Gabi először szinte egyáltalán nem érezte a tej illatát, a kóla ugyanis nagyon domináns volt. A kóstolás első pillanatában csak a szénsavas kólaízt érezte, később viszont kizárólag a tej íze maradt meg benne. Sokkal rosszabb élményre számított, és bár valószínűleg ezután sem fogja literszámra inni a furcsa löttyöt, nem tartja annyira ördögtől valónak az ötletet. 

Stefit egyszerre emlékeztette a kólás ital a karamellás tejre és a vaníliás kólára. Egy gyűszűnyi szerinte még senkinek sem árt, de egy pohárnyi tejes kóla elfogyasztását már lehet, hogy nem díjazná a gyomra. 

Engem valahogy nem tudott meggyőzni az ital, szerintem olyan az íze, mintha a pulton maradt, már kicsit állott tejet felöntenéd szódavízzel. Hogy pontosan minek köszönhető ez az új fogyasztási szokás azt senki sem tudja, egyesek szerint csak egy egyszerű internetes átverésről van szó, amit egy mókás baráti társaság kezdett el terjeszteni a világhálón, egyszer viszont érdemes kipróbálni ezt a kicsit idegen, de érdekes üdítőitalt. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!