Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lehet, hogy eddig te is rosszul ütötted fel a TOJÁST, de ez most megváltozik

Akár a sárgájára, akár a fehérjére van szükséged, ezek a leggyorsabb módszerek a tojás feltörésére!

A tojásos praktikáknak se szeri, se száma a neten. Nem is olyan rég azt mutattuk meg, hogyan főzhetsz meg belőle egy halomnyit egyszerűen, most pedig abban adunk tanácsot, hogyan törheted fel őket a legtökéletesebben.

A tojás felütése egyszerű folyamatnak tűnik: csak hozzákocogtatod valamihez, és már kész is! Rengeteg ember van azonban, akinek ez nem megy olyan könnyen, és a rossz technika miatt tojáshéjdarabkák kerülnek a fehérjébe, sárgájába.

Hogyan törjük a tojást?

A legtöbben a munkalapot vagy egy edény szélét használják a tojás feltöréséhez. De melyik a jó technika? Nick Korbee, a New York-i Egg Shop étterem executive séfje azt vallja, hogy ha nagy mennyiségű rántottát készít az ember, akkor az a LEGGYORSABB MÓDSZER, ha a tojást egy edény éléhez ütögeti. Azonban, ha valaki nem elég tapasztalt, akkor nem ez a legtisztább (tojáshéjmentes) technika. Korbee szerint megoldás lehet, ha tojáslét átszűrjük, vagy kihalásszuk a héjat belőle a benedvesített ujjainkkal, de kinek van ehhez türelme?

A tojásszakértő tuti módszere a héj elkerülésére: ütögessük a tojást a sima munkafelülethez. Ha a tojást a konyhapulthoz kocogtatjuk, akkor egész biztosan nem sérül a sárgája, és valószínű, hogy tojáshéjdarabok sem kerülnek a tálba. Korbee emellett azt tanácsolja, hogy a tojást otthon mindig két kézzel válasszuk szét, az egykezes módszer csak a profi szakácsoknak ajánlott.

Így válaszd el a sárgáját a fehérjétől!

A tojásfehérjének és -sárgájának szétválasztása is gondot okoz néhány kezdő szakácsnak. Korbee szerint a legjobb szétválasztós technika, ha a tojást a tenyerünkbe ütjük fel, és az ujjaink között hagyjuk lefolyni a tojásfehérjét. A módszer persze igényel némi kézügyességet, és tiszta, megmosott tenyeret, de hatásos lehet.

Ezeket olvastad már?

via Today

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!