Lehet, hogy eddig te is rosszul ütötted fel a TOJÁST, de ez most megváltozik

Akár a sárgájára, akár a fehérjére van szükséged, ezek a leggyorsabb módszerek a tojás feltörésére!

A tojásos praktikáknak se szeri, se száma a neten. Nem is olyan rég azt mutattuk meg, hogyan főzhetsz meg belőle egy halomnyit egyszerűen, most pedig abban adunk tanácsot, hogyan törheted fel őket a legtökéletesebben.

A tojás felütése egyszerű folyamatnak tűnik: csak hozzákocogtatod valamihez, és már kész is! Rengeteg ember van azonban, akinek ez nem megy olyan könnyen, és a rossz technika miatt tojáshéjdarabkák kerülnek a fehérjébe, sárgájába.

Hogyan törjük a tojást?

A legtöbben a munkalapot vagy egy edény szélét használják a tojás feltöréséhez. De melyik a jó technika?Nick Korbee, a New York-i Egg Shop étterem executive séfje azt vallja, hogy ha nagy mennyiségű rántottát készít az ember, akkor az a LEGGYORSABB MÓDSZER, ha a tojást egy edény éléhez ütögeti. Azonban, ha valaki nem elég tapasztalt, akkor nem ez a legtisztább (tojáshéjmentes) technika. Korbee szerint megoldás lehet, ha tojáslét átszűrjük, vagy kihalásszuk a héjat belőle a benedvesített ujjainkkal, de kinek van ehhez türelme?

A tojásszakértő tuti módszere a héj elkerülésére: ütögessük a tojást a sima munkafelülethez. Ha a tojást a konyhapulthoz kocogtatjuk, akkor egész biztosan nem sérül a sárgája, és valószínű, hogy tojáshéjdarabok sem kerülnek a tálba. Korbee emellett azt tanácsolja, hogy a tojást otthon mindig két kézzel válasszuk szét, az egykezes módszer csak a profi szakácsoknak ajánlott.

Így válaszd el a sárgáját a fehérjétől!

A tojásfehérjének és -sárgájának szétválasztása is gondot okoz néhány kezdő szakácsnak. Korbee szerint a legjobb szétválasztós technika, ha a tojást a tenyerünkbe ütjük fel, és az ujjaink között hagyjuk lefolyni a tojásfehérjét. A módszer persze igényel némi kézügyességet, és tiszta, megmosott tenyeret, de hatásos lehet.

Ezeket olvastad már?

via Today

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...