Így pucold kapargálás és idegbaj nélkül a tojást – kipróbáltuk, és megtörtént, amire aligha számítottunk

Annyi tojáspucolási praktika létezik, most a körmözésmentes verziót próbáltuk ki, hogy ajánlhassuk nektek ebben az igénybevevős, tojásmániás időszakban.

Körülbelül annyi tojást pucolunk meg ebben a pár napban, mint egy fél év vagy legalábbis több hónap alatt. Ez a kis motívum vezérelt minket, amikor arra adtuk a fejünket, hogy kipróbáljuk a poharas-vizes tojáspucoló módszert. Meg is mutatjuk lépésről-lépsre, mi történt.

Itt az idegroham nélküli tojáspucolás

Főzzétek meg a tojásokat.
A főtt tojásokat jeges vízben hűtsétek le, ahogy máskor is szoktátok. Nézzétek, Beni is izgalommal várja a történéseket!
Ejtsétek a tojást egy vízzel negyedig töltött hasasabb pohárba.
Rázzátok össze, ne kíméljétek.
Kukuccs, látjátok lejött a héja. Ügyesek voltunk!

Akkor jöhet a húsvéti készülődés, sütés-főzés? Legyen tojássaláta, töltött tojás, kaszinótojás is az asztalon. Hajrá lányok, indulhat a tojáspucolás!

Ezeket olvastad már?

Vajon tudsz tojást főzni?

Micsoda kérdés - gondolhatjuk - pedig bennünket is meglepett az alábbi összeállítás készítésekor, mennyi mindenre kell odafigyelni egy egyszerűnek vélt tojásfőzés során.

Petra

Hozzászólások (1)

witch

En is kiprobaltam mar tobb fozesi, sot sutesi modot. Nekem az valt be, hogy felforralom a vizet es ovatosan beleengedem a tojasokat. Beleengedestol szamitott 12 perc alatt fo kemenyre, utana leszurom, hideg vizet engedek ra. Kb. 2 eve talaltam erre a modszerre, azota nem gond a tojas pucolas.

Címlapról ajánljuk

További cikkek