Legjobb fánksütési praktikáink

Eljött a farsangi szezon és a duci, szalagos fánkok ideje. De vajon milyen olajban süssük őket, hogy ne kelljen három napig szellőztetni utána? Most mindenre választ kapsz!

A hagyományos szalagos fánk bő olajban sül és könnyű, lyukacsos a tésztája. Biztosan felnyitunk hozzá egy üveggel a nagyi által készített, félve őrzött baracklekvárok közül, és nem sajnáljuk a porcukrot sem a tetejéről. Ilyenkor nem számoljuk a kalóriákat, átadjuk magunkat az ízek élvezetének. Kivárni, hogy kihűljön? Teljes képtelenség! Jöjjön néhány megszívlelendő tanács: miként készítsünk tökéletes fánkot, és hogyan őrizzük meg lakásunk jó levegőjét az olajszag ellenében. Sőt, alaprecepteket kínálunk!

Ezeket olvastad már?

Olvastad már?

Top 9 háztartási praktika

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek