A japán Itsuo Kobayasi eredetileg szakács volt, ezért kezdte el még a húszas éveiben lerajzolni mindazt, amit főzött, vagy amit éttermekben evett. A hobbi később igazi szenvedéllyé vált, miután ideggyulladása miatt 46 évesen fel kellett hagynia a munkával, és otthon, székhez kötve élte tovább az életét.
Szépséges ramenfestmények
Innentől kezdve valóban minden étkezést lefestett, amit étteremből rendelt vagy az édesanyja vitt neki, és a művészet lett számára az első. A szépséges bento dobozok, ramenlevesek, sushik, curryk és egyebek mellé gyakran azt is lejegyezte, hol és mennyiért ette az adott ételt, vagy hogy milyen ízesítésű volt. Ez a jellegzetesen japán gesztus nem is állhatna messzebb attól a szokástól, mint mikor mi lefotózzuk az ebédünket, majd kitesszük az Instagramra.
Több ezer ebéd, művészien megörökítve
A műkereskedő, aki felfedezte őt, először egy mozgássérültek műveiből összeállított gyűjteményben bukkant Kobayasi művére, ezért látogatta meg a művészt az otthonában, ami tele volt az általa felfedezetthez hasonló képekkel.
Több ezer festményből válogatta végül össze az amerikai kiállításhoz felhasznált anyagot. A műveket egy New York-i művészeti vásáron lehetett megszerezni, darabja 500 és 3000 dollár között mozgott.
Aki hozzám hasonlóan nem csak enni, de nézni is legalább annyira szereti a szebbnél szebb japán ételeket, az örömmel fogja végiglapozni Itsuo Kobayasi festményeit.
Fotók: Kushino Terrace
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Japán lány magyar étkeket kóstol
Egy japán származású amerikai lány végigkóstolja a különböző országok ételeit, a reakcióit pedig videóra veszi. Most a magyar élelmiszeripar remekei kerültek górcső alá.
admin5 érdekesség a japán étkezési szokásokról - ahol 55 kilogramm...
A japánok precizitása és tökéletességre való törekvése a gasztronómiájukban is megmutatkozik, jöjjön pár érdekesség róluk és étkezési szokásaikról.
Nosalty17 sokkolóan bizarr fogás Japánból
Alábbi összeállításunkat csak erős idegzetűeknek ajánljuk, vagy azoknak, akik ma még nem ettek semmit!
Nosalty