Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lefotózod az ebédedet? Ez a férfi 32 éve minden nap LEFESTI, amit evett!

Lehet-e jobban elmélyülni az étkezés élményében annál, mint hogy lefestünk minden egyes elfogyasztott fogást?  

A japán Itsuo Kobayasi eredetileg szakács volt, ezért kezdte el még a húszas éveiben lerajzolni mindazt, amit főzött, vagy amit éttermekben evett. A hobbi később igazi szenvedéllyé vált, miután ideggyulladása miatt 46 évesen fel kellett hagynia a munkával, és otthon, székhez kötve élte tovább az életét.

Szépséges ramenfestmények

Innentől kezdve valóban minden étkezést lefestett, amit étteremből rendelt vagy az édesanyja vitt neki, és a művészet lett számára az első. A szépséges bento dobozok, ramenlevesek, sushik, curryk és egyebek mellé gyakran azt is lejegyezte, hol és mennyiért ette az adott ételt, vagy hogy milyen ízesítésű volt. Ez a jellegzetesen japán gesztus nem is állhatna messzebb attól a szokástól, mint mikor mi lefotózzuk az ebédünket, majd kitesszük az Instagramra.

Több ezer ebéd, művészien megörökítve

A műkereskedő, aki felfedezte őt, először egy mozgássérültek műveiből összeállított gyűjteményben bukkant Kobayasi művére, ezért látogatta meg a művészt az otthonában, ami tele volt az általa felfedezetthez hasonló képekkel.

Több ezer festményből válogatta végül össze az amerikai kiállításhoz felhasznált anyagot. A műveket egy New York-i művészeti vásáron lehetett megszerezni, darabja 500 és 3000 dollár között mozgott.

Aki hozzám hasonlóan nem csak enni, de nézni is legalább annyira szereti a szebbnél szebb japán ételeket, az örömmel fogja végiglapozni Itsuo Kobayasi festményeit.


Fotók: Kushino Terrace

via

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!