Japán lány magyar étkeket kóstol

Egy japán származású amerikai lány végigkóstolja a különböző országok ételeit, a reakcióit pedig videóra veszi. Most a magyar élelmiszeripar remekei kerültek górcső alá.

Az Emmy Made in Japan című YouTube-csatorna tulajdonosa, a japán-amerikai lány videóblogján kóstolja végig a világ összes kultúrájának alapvető ennivalóit, a folyamatot pedig velünk is megosztja. Bár kétségkívül egy ízletes foglalatosság, nekem mégis eléggé fölöslegesnek tűnik. A videókban ugyanis szinte semmi eredeti, hozzáadott érték nincs, Emmy pusztán felolvassa az egyes étkek neveit, felsorolja a legfontosabb alapanyagokat, majd beleharap mindegyikbe, értékelésül pedig egy elismerő vagy fintorgó grimaszt kapunk.

A Cink.hu vette észre, hogy az alábbi felvételeken a gasztroblogger a magyar élelmiszeripar olyan termékeit is górcső alá veszi, mint a Győri Édes vagy az Erős Pista. Az előbbi nagyon jól szerepelt, hasonlóan a Pilóta kekszhez, mindkettő elnyerte a "ítész" tetszését. Az Erős Pista és a Piros Arany sem ijesztették meg, igaz mindkettőt túlságosan sósnak találta.

Az olyan nassolnivalók sem úszták meg a grimasztesztet, mint a Tibi csoki, a Sport szelet vagy épp a Balaton. Egy néző receptje alapján Emmy csirkepaprikást is készített, amelyet egy szintén magyar specialitással, nokedlivel fogyasztott el. Bár valószínűleg teljesen érdektelen, hogy egy átlagos ismeretlen milyen mimikával és hangokkal reagál random élelmiszerekre, Emmy videói annyiban tényleg érdekesek, amennyiben megismerkedhetünk más kultúrák hétköznapi élelmiszereivel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek