A skandináv lakberendezési trend, amitől a lakás harmóniába kerül

Ki ne szeretne jól berendezett, harmonikus lakásban élni? Ma már egyre több trend és felkapott irányzat mutatja meg magát a lakberendezésben is, ezért sem könnyű megtalálni az aranyközéputat. Mutatunk nektek egy nagyon egyszerű, de annál életszerűbb elméletet, hogyan lehet harmonikus a mindennapi élettereteket!

A vörösfonal-elmélet, nevével ellentétben nem feltétlen áll összefüggésben a vörös színnel. Egy skandináv lakberendezési irányzatról van szó, ami a harmonikus lakás megteremtésére törekszik. Most segítő kezet nyújtunk, hogyan tudjátok harmonikussá tenni lakhelyeteket egyetlen lakberendezési trenddel!

7 igazán csúnya lakberendezési baki

Vannak bizony olyan lakberendezési divathullámok, amelyeket azóta próbálunk feledni, hogy valaha szembejött velünk otthon vagy (szerencsésebb esetben) egy szomszédnál, egy filmben vagy az interneten. Lássunk pár igazán csúnyát, a teljesség igénye nélkül.

Brecz Judit

Neve miatt nem keverendő a vörös trenddel, miszerint egy-egy váratlan felbukkanó vörös tárgy sokkal élettelibbé és vonzóbbá teszi a lakást. Ennél összetettebb ez az elmélet, nem mellesleg következetesnek kell lenni, nem feleslegesen megvásárolni az éppen megtetsző lakberendezési tárgyakat.

Ezt a szobát a letisztult, egyszerű bútorok jellemzik

A vörös fonal tulajdonképpen egy metaforát jelent, ami egy visszatérő motívumot vagy témát jelöl. Ilyen módon fel lehet fűzni a lakás különböző helyiségeit egy történetre, és kerek egésszé válik az összhatás.

A gyakorlatban ez lehet egy szín, egy árnyalat, minta, textúra vagy éppen motívum, ami visszatérő elem a lakásban.

A vörös fonal elmélete szerint lehet szín, anyag, minta vagy más egyéb, ami megegyezik a szobákban

Egyfajta holisztikus szemlélet, ahol egészként gondolkodsz a lakás berendezéséről, és nem csupán egy helyiségenként tekintesz otthonodra.

Két kulcsszava: a harmónia és kohézió.

Az is lehetséges, hogy tudat alatt te már használod is az elméletet, és például visszatérő elem a lakásodban a kék szín. Nyugodtan legyél bátrabb, és válassz ehhez egy mintát is!

Forrásunk volt.


Ezek a lakberendezési praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!