7 krumplipürével tálalt étel, ha inkább a köret alapján döntenél

Általában az ételválasztás sorrendjében előbb áll a főétel, és csak utána a köret. De mi lenne, ha ezt kivételesen megfordítanánk? A krumplipüré esetében ez nem lesz nehéz, hisz' úgyis imádjuk, mindegy, mi kerül mellé.

Borítsuk fel kicsit a megszokott rendet, és tervezzük meg az ebédet fordított sorrendben. Adott a krumplipüré, sokak kedvenc körete: a kérdés már csak az: mi készül mellé? Esetleg egy klasszikus rántott hús vagy fasírozott? Netán egy különlegesebb kijevi csirke vagy sült hal? Mindegy, mit választunk, nem dönthetünk rosszul, a krumplipüré mellett szinte minden fogás magára talál:

  1. 1.

    Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré

  2. 2.

    Pásztorpite szaftosan-sajtosan

  3. 3.

    Hagymás rostélyos rozmaringos pürével

  4. 4.

    Tökéletes konfitált sertéstarja krémes burgonyapürével és savanyított lilahagymával

  5. 5.

    Grillezett cukkini chilis-köményes édesburgonya-pürével

  6. 6.

    Harapnivaló fasírt

  7. 7.

    Kijevi csirkemell sütőben sütve

Még több krumplipüré itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek