A krumplifőzelék egy klasszikus, magyaros fogás, amihez szívesen fogyasztunk fasírtot, sült húsokat, virslit, kolbászt, de ha húsmentesen ennénk, akkor is pazar lakomát csaphatunk tojásfeltéttel, zöldségfasírtokkal, de akár rántott sajttal is. Nézzük, milyen hozzávaló kell a krémesebb és könnyedebb krumplifőzelékhez:
Mi sem szeretjük túlbonyolítani a dolgokat, ezért semmilyen különleges, vagy nehezen beszerezhető alapanyag nem kell ahhoz, hogy krémesebbé, nem mellesleg egy kicsit alakbarátabbá tedd a krumplifőzelékedet.
A javaslatunk mindössze annyi, hogy a habarást végezzük ezúttal görög joghurttal!
Ettől krémesebb, diétásabb, könnyedebb fogást varázsolunk az asztalra.
Miért jó, ha görög joghurttal sűrítjük a krumplifőzeléket?
- A görög joghurt hasonlóan sűrű, mint a tejföl, azonban krémesebb állagú.
- Diétásabb megoldás, hiszen 100 gramm görög joghurt átlagosan 102 kalóriát, míg 100 gramm 20%-os tejföl 206 kalóriát tartalmaz.
- Nem nehezít el úgy, mint egy lisztes rántás.
- Magas a fehérjetartalma, de alacsonyabb a zsírtartalma, mint a tejfölnek.
- Savanykás íze frissíti a főzeléket.
Hogyan csináld?
Mennyiségtől függ, de pár evőkanál görög joghurt elég lesz a habaráshoz. Figyelj a hőkiegyenlítésre: fokozatosan adagold hozzá a krumplihoz.
Receptajánló:
Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is: