Hűsítő zöldbablevest készítettünk, fokhagyma nélkül alkottuk meg a tökéletes koviubit

A múlt héten olyan témákat boncolgattunk többek között, mint hogy miért is sárga a sárga görögdinnye, milyen izgalmas dolgokat próbálj ki sárgadinnyével, vagy hogyan tudsz kevesebb műanyagot használni a konyhában.

  1. Íme a tökéletes pavlova, az orosz balerina ihlette ausztrál desszert
    1.

    Íme a tökéletes pavlova, az orosz balerina ihlette ausztrál desszert

    A híres orosz balerináról elnevezett desszert nyáron is nagyon fincsi lesz egy kiadós ebéd vagy vacsora után. Ha eddig azt hitted, az oroszoknak köszönhetjük az édességet, van egy új hírünk: az ausztrálok és az új-zélandiak is egyaránt magukénak hiszik!

  2. Na, ezért sárga a sárga görögdinnye
    2.

    Na, ezért sárga a sárga görögdinnye

    A görögdinnyével egész nyáron tele van a zöldséges, a piac és a saját hűtőnk is. Az utóbbi években pedig egyre több helyen láthattuk a klasszikus piros mellett felbukanni az izgalmas, sárga színű görögdinnyét is. De miért néz ki így?

  3. Ez a kávés-kekszes sajttorta a csokoládéganache-tól lesz őrült szexi
    3.

    Ez a kávés-kekszes sajttorta a csokoládéganache-tól lesz őrült szexi

    Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek: a torta ropogós, kakaós sült kekszkéregből és krémes-kávés sajttortarétegből áll, tetejére pedig selymes étcsokoládéganache kerül. Tökély.

  4. Ez a piros-fehér-zöld tészta az olasz-magyar barátság alapja – Csekkold le a TikTok-on!
    4.

    Ez a piros-fehér-zöld tészta az olasz-magyar barátság alapja – Csekkold le a TikTok-on!

    Vannak alapanyagok, amelyekről rögvest az olasz csizma jut eszünkbe: ilyen például a paradicsom, mozzarella és bazsalikom hármasa is. Persze nem kell ahhoz olasznak lenni, hogy értékelni tudjuk ezt a kombinációt, főleg akkor, ha már egyszer a mi zászlónk is hasonló színekből áll.

  5. 1 sült sajtos salátarecept + egy rakás műanyagmentes konyhai tipp – Nézd meg új TikTok-videónkat!
    5.

    1 sült sajtos salátarecept + egy rakás műanyagmentes konyhai tipp – Nézd meg új TikTok-videónkat!

    Persze nem arról van szó, hogy kihagytuk volna a salátából a kedvenc alapanyagunkat, a műanyagaot, hanem arról, hogy a bevásárlás és az elkészítés alatt próbáltunk odafigyelni a csomagolásmentességre. És mint kiderült, nem is olyan nehéz.

  6. Hűsítő zöldbableves rántás és habarás nélkül – jéghidegen és még krémesebben kanalazhatod
    6.

    Hűsítő zöldbableves rántás és habarás nélkül – jéghidegen és még krémesebben kanalazhatod

    A hagyományos zöldbableves receptje valószínűleg mindenki recepttárában fellelhető, ami a szalonnától, fokhagymától és a tejföltől lesz ízig-vérig magyaros. Ha nyitottak vagyunk az újdonságokra (már pedig miért ne lennénk?!), akkor érdemes ennek az isteni levesnek a jéghideg verzióját is kipróbálnunk, amit rántás és habarás nélkül, saját magával sűrítve, tejföl helyett pedig mascarponével teszünk lágyan krémessé.

  7. A padlizsánból gyúrt gnocchi sültparadicsom-szószban úszik
    7.

    A padlizsánból gyúrt gnocchi sültparadicsom-szószban úszik

    A gnocchi egy gyors, szinte elronthatatlan házi tésztaféle, amit ráadásul kényünkre-kedvünkre alakíthatunk. Én most a krumplit cseréltem ki benne füstös padlizsánra, és a végeredmény egészen isteni lett.

  8. 5 izgalmas dolog, amit idén próbálj ki a sárgadinnyével
    8.

    5 izgalmas dolog, amit idén próbálj ki a sárgadinnyével

    A sárgadinnye szezonja éppen most indul be rendesen, ezért érdemes begyűjteni pár izgalmas receptet, amiben felhasználhatjuk a gyümölcsöt. Mert nem csak magában finom!

  9. Így érleltünk napfényes koviubit...ördögűző fokhagyma nélkül
    9.

    Így érleltünk napfényes koviubit...ördögűző fokhagyma nélkül

    Nem minden uborka, ami fénylik, vagyis nem mindegyik fajta uborkát jó kovászolni. Csoda roppanós, fokhagymamentes savanyúságot készítettünk, ezeket használtuk hozzá, nézd meg!

  10. A töltött paprika, amihez egy alma és egy kedves történet is tartozik – egyenesen Ukrajnából
    10.

    A töltött paprika, amihez egy alma és egy kedves történet is tartozik – egyenesen Ukrajnából

    Jöjjön egy igazi nyári recept, ami mindannyiunk nagy kedvence, de ezúttal nem a klasszikus magyar verzióban, hanem egyenesen Ukrajnából...ráadásul húsmentesen! Szívmelengető történet is tartozik hozzá, a végeredmény pedig maga a gyönyör, szóval mindenképp olvass tovább, és készítsd el te is! Éljen a nyár, éljenek a töltött paprikák - bárhonnan is jönnek, legyen béke!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek