Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 tipp, hogy ne a rumli uralkodjon a konyhapultodon

A tiszta, átlátható konyhapultnak nincs párja! Nemcsak rend és tisztaság érzetét kelti, de még jól is mutat. Hogy tartsuk tisztán, és legfőképp „üresen”? Van rá pár tippünk!

1. Egyszerű, de mégsem az! 

Néha egy roppant egyszerű és logikusnak tűnő dolgot sem sikerül megugrani: a konyhapultot úgy tudjuk a legtisztábban tartani és átláthatóbbá tenni, ha nem pakoljuk rá a fél (vagy az egész) konyhai eszköztárunkat. A konyhapulton tároljuk kizárólag a legszükségesebb dolgokat! Ennyire egyszerű.  
 
 

2. Szelektáljunk!

A szelektálás az első lépés a tiszta és rendezett konyha felé. Amire nincs szükségünk, ajándékozzuk el vagy landoljon a szemétben, de semmiképp se a konyhapulton! 
 
 

3. Csoportosítunk!

Fontos, hogy a hasonló elemek egy kupacban legyenek, ne szerteszét a konyhánkban. 
 
 

4. A szakácskönyvek 

A szakácskönyveket semmiképp se a konyhapulton tároljuk. Óriási helyet foglalnak. Helyette nevezzünk ki nekik egy-egy polcot, a lényeg, hogy karnyújtásnyira legyenek, de ne a pulton, hanem mondjuk a konyhabútor egy polcán. 
 

5. Maradjunk trendik!

Attól, hogy rendet és tisztaságot tartunk a konyhában, még lehetünk trendik. A cukor-, liszt- és tésztatartóid legyenek színesek, ízlésesek, amik a konyhapultot kicsit feldobják. 
 

6. Kihasználatlan helyek

Könnyű azt mondani, hogy tartsunk rendet, a konyhapultunk mindig legyen rendezett, és ne zsúfoljuk túl, de akkor hova tegyük a konyhai eszközeinket? Gondoljunk a kihasználatlan helyekre, mint például a hűtő teteje, abban az esetben, ha nincs beépítve. 
 

7. Akasztók

Mindenképp használjuk ki ezt a lehetőséget, és szereljünk fel akasztókat.
 
 

8. Gyümölcsök új helye

Nem csak a konyhai eszközeinket, a gyümölcsöket is fellógathatjuk. A tárolókat, amik óriási helyet foglalnak a pulton, felejtsük el. 
 

9. Mindig vannak újabb és újabb helyek

Ötletünk sincs, hogy a szivacsokat, takarítási eszközöket hova rakjuk? A szekrények belső oldalai például csak arra várnak, hogy kihasználjuk őket. 
 

10. Mennyezeti állvány

 
Apró a konyhánk vagy sem, egy mennyezeti állvány mindenképp jól jön, hiszen rengeteg mindent felpakolhatunk rá, ezzel is tehermentesítve a pultunkat. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!