Konyhai legendák nyomában a Philips-szel

Honnan ered a tiramisu, és van-e rántott hús olaj nélkül? Mindkét konyhai legendára választ kaptunk a Capriccio lakásétteremben, a Phillips legújabb termékeit bemutató sajtótájékoztatón!

Legenda Nr 1.

„A tiramisu a Marco Polo korabeli Velencéből származik. A beérkező hajósok a hónapokig tartó hajózás után alig várták, hogy a velencei hölgyek bájainak hódolhassanak, akár némi anyagi ellenszolgáltatást is nyújtva. Mivel idejük szűkös volt, igyekeztek minél kevesebb időt tölteni az olyan fölöslegesnek tűnő elfoglaltságokkal, mint az evés. Energiára viszont szükségük volt, és mi más lehet jobb fogás két pásztoróra között, mint egy habkönnyű, cukros-mascarponés-kávés desszert? Innen a név is: tiramisu olaszul annyit tesz: dobj fel!" A fenti történetet Magos Zoltántól, a Capriccio lakásétterem egyik séfjétől hallottuk a Phillips legújabb fejlesztésű termékeit bemutató sajtótájékoztatón. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez csak legenda, a tiramisu az 1960-as években jelent meg, de egy magyarázatnak nagyon jó, nem?

Legenda Nr. 2.

És hogy lehet-e olaj nélkül rántott húst, hasábburgonyát készíteni? Természetesen igen. Még annál is könnyebb, mintha sütőben készítenénk. A Philips Airfryer a forró levegő segítségével süti ropogósra az ételeket. Nincs szükség előmelegítésre, és 14 perc alatt bármivel elkészül. Az „A" energiaosztályos készülékben minden elkészíthető, ami rendes sütőben, de nem kell szagokkal számolnunk, a gép kezelése pedig annyira egyszerű, hogy egy kiskamasz is könnyedén tudja használni. A benne készült ételek pedig frissek, ropogósak és nagyon finomak – erről mi is megyőződhettünk! Megismertük továbbá a Philips gyümölcscentrifugáját, ami a felhasznált gyümölcs kilencven százalékából képes gyümölcslevet facsarni. Nehéz eldönteni, hogy az előételként felszolgált mexikói mini tortilla, a friss gyümölcsből és zöldségből álló turmix, az Airfryerban készült „rántott" csirkemell, a bazsallikomos pisztráng vagy a tiramisu volt-e finomabb – az azonban bizos, hogy a Philips konyhai kisgépeiben készült ételekre egyetlen panaszt sem hallottunk! (x)

A Philips konyhai eszközökről bővebben itt olvashatsz >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek