7 bizonyíték, hogy a konyhai faburkolat eszméletlen menő

A faburkolat nem csak az 1970-es években volt menő! Ha jól dolgozunk vele, akkor annyiféle arculatot alakíthatunk ki, amennyit csak akarunk. Ráadásul otthonos, megnyugtató érzést csempészhetünk vele otthonunkba.

A faburkolat lehet könnyű, szellős, de meleg hangulatot is áraszthat magából. Függetlenül attól, hogy van-e már ilyen a házunkban, esetleg azon gondolkodunk, hogyan újítsuk meg azt, vagy éppen csak fontolóra vettük, hogy készítünk egyet, íme néhány csodálatos ötlet, amelyekből inspirálódhatunk.

Retro

A faburkolatok alapvetően is kissé retro-vintage stílusúak. Ez a rendhagyó nappali tökéletes inspirációt nyújt ahhoz, hogy lambéria kerüljön a középpontba. Párosítsuk a tömör fát olyan retro darabokkal, mint egy vintage szőnyeg vagy a makramé.

Ha akarunk, akár túlzásba is eshetünk: választhatunk mellé fa bútorokat, de bőrrel is jól mutathat.

Egy jó belépő

A faburkolat nagyszerű módja annak, hogy izgalmassá tegyünk egy olyan teret, ami egyébként felejthető lenne. Egy melegséget sugalló, természetes borítással az előszobában hatalmas benyomást tehetünk bárkire, aki belép az ajtónkon. Ha pedig a házunk többi eleme is ugyanilyen típusú fából készül (például a lépcső), akkor keretet is adunk a térnek.

Falfehér

Az egyik nagyon egyszerű és kedves módja annak, hogy a megszokott vagy megunt faburkolatot átalakítsuk, ha fehérre festjük. Ezt a csodálatos szobát például a padlótól a plafonig ebbe a színbe öltöztették. Ezáltal tágult, illetve elmélyült a tér, és mivel semmilyen élénk árnyalattal nem párosították, ezért a tiszta fehérre helyeződik a hangsúly.

Egy kis plusz

A tapéták képesek minden szobát hangulatosabbá tenni, ha jól választjuk meg őket. Tömörfa burkolattal párosítva viszont még többet adhatnak a szemünknek és a szívünknek, mint gondolnánk. Ez a feketébe hajló méregzöld burkolat gyönyörű párost alkot a trópusokra emlékeztető tapétával, és olyan érzést kelt bennünk, mintha éppen egy egzotikus nyaraláson vennénk részt.

Mosókonyha

Azért, mert a mosókonyha nem kimondottan egy központi helyiség az otthonunkban, még nem muszáj ridegnek lennie. Miért pont ezt a szobát felejtenénk ki, ha lambériáról van szó? Ha van időnk, pénzünk és energiánk, akkor otthonunknak ezt a részét is érdemes kicsinosítanunk. Sokkal bensőségesebb hangulatot vihetünk a mosókonyhába, ha nem a falat festjük fehérre, hanem az azt porító, fából készült burkolatot.

Fürdőszoba

Amennyiben nem kizárólag a padlót vagy a falat borítják fából készült elemek, hanem mindkettőt, akkor egy csapásra luxusra hajazó körülményeket teremthetünk a fürdőszobába. Egy-két letisztult szekrénnyel, esetleg egy márvány mosdókagylóval vagy különálló káddal egy butikhotel megjelenését is megidézhetjük.

Mennyezet

Természetesen a konyhát se felejtsük ki. Senki nem mondta, hogy a faburkolat csak a falakon működik! Egy fából készült mennyezet például kitűnően feldobja a főzőhelyiséget is, és még csak attól sem kell tartanunk, hogy valahogy összekoszoljuk. Egy hasonló padlóval kiegészítve pedig szép, keretes összképet ad.

Forrásunk volt: via, via

Címlapfotó: via


Még több lakberendezés itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek