Költözős gombócleves

Nem könnyű feladat a kimerülő készletekből olyan ebédet kreálni költözés közben, amiből a dobozhalmok között cikázó unokánk is szívesen lakmározik. De sikerült, íme!

{node=144571}

Aki már költözött valaha, tudja, aki még nem, majd megtudja, mivel jár, amikor életünknek tárgyakban megtestesült darabjait dobozokba, zsákokba próbáljuk beszuszakolni. Közben persze etetni kell az unokát, a munkában segítőket is. A legegyszerűbbnek tűnő megoldás ilyenkor, ha rendelünk valamit. Ha így tennénk, akkor viszont felvetődik egy újabb probléma, mégpedig, hogy mit kezdjünk a felhalmozott készleteinkkel?

Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából

A költözési menüsor speciális, mivel összeállítása szorosan kötődik a kármentés különböző stációihoz, vagyis a kamra és főképp a mélyhűtő tartalmának felszámolásához. Ez utóbbinak köszönhetően ettünk tökfőzeléket, töltött káposztát, gombapörköltet, gyümölcslevest, és minden mást, amihez húsleves szükségeltetik.

A végső stádiumban a készletünk 25 dekányi darált hús, pár darab krumpli és vöröshagyma, valamint egy doboz tejföl volt.

Aranka barátnőm, aki a pakolásban elévülhetetlen érdemeket szerzett, és a főzést is magára vállalta, kiötlötte, hogy ezek az alapanyagok ideálisak egy cseh gombócleveshez. A pontos receptúrát ugyan nem ismerte, de annyira emlékezett, hogy az adottakon kívül még babérlevélre lesz szükség, valamint lisztre, a habaráshoz. Sebaj, mondtam, van egy remek cseh szakácskönyvem, utána tudunk nézni. Nyúlnék a polchoz, de az már üres… Valamelyik, gondosan leragasztott dobozban vár jobb sorára annak a bizonyos levesnek a receptje is. Nincs gond, mégiscsak az internet korában élünk, lám, kapóra jön a segítség, egy jó webszakácskönyv. Laptop bekapcsol, irány a NoSalty receptoldal! Nincs kapcsolat. Próbálkozás újra és újra – semmi. Négy nappal később derül majd ki, hogy a vihar miatt letört faág kitépte a falból a világhálóval összekötő vezetéket.

Az ebédidő viszont vészesen közeledett. Kérhettünk volna még telefonon segítséget, de úgy döntöttünk, emlékeinkre és kreativitásunkra hagyatkozunk. Így született meg a mi – és mint kiderült, nagy sikert aratott – költözős, cseh húsos-krumplis gombóclevesünk. Persze babérlevél sem volt otthon – vagy már azt is bepakoltuk…

Mari nagyi

Még több cseh receptet itt találsz

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagy sikert aratott ez a leves!!!! Isteni finom, köszönöm a receptet :)

Veres Mari

Szia, örülök! Akkor ezek szerint nemcsak költözés közben esik jól! Üdv., Mari nagyi

Címlapról ajánljuk

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

További cikkek