Így spórolhatsz pénzt, ha nem iszol kávét bevásárlás előtt

Ha koffeint fogyasztasz bevásárlás előtt, akkor könnyedén előfordulhat, hogy többet költesz a boltban.

A 24.hu a brit Metro cikke alapján azt írja, ha az ember koffeint fogyaszt bevásárlás előtt, az impulzívabb vásárlást eredményezhet és a tervezettnél nagyobb mértékű pénzköltés lehet a vége.

Így spórolhatsz pénzt, ha nem iszol kávét bevásárlás előtt

Egy új kutatás az emberek költési szokásait vizsgálva három csoportot állított fel, az egyik koffeintartalmú, a másik koffeinmentes italt, a harmadik vizet fogyasztott, mielőtt bementek a bevásárlóközpontba.

A kutatók végül azt állapították meg, hogy a kávéfogyasztók sokkal hedonikusabban vásároltak, mint azok az alanyok, akik vizet vagy koffeinmentes italokat ittak. Ezen kívül azt is megállapították, hogy a „koffeines” csoport lényegesen több pénzt költött, és több terméket is vásárolt.

Valószínűleg erre az a magyarázat, hogy a kávé és a koffein energikusabbá teszi az embereket, az izgatottság pedig felerősítette azt az érzést, hogy milyen örömöt szerezhetnek az egyes megvásárolt termékek.


Még több vásárlással kapcsolatos cikk:

Címlapról ajánljuk

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Szekeres Dóra

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?