Már ez a 7 élelmiszer is luxussá vált a rekorddrágulás miatt

Az élelmiszerek inflációja sajnos tovább robog: a G7 gazdasági szaklap folyamatosan emelkedő értékeket mért az elmúlt hónapban. Jelentésük szerint majdnem 35%-kal fizetünk többet a boltokban, mint tavaly ilyenkor.

Az élelmiszerek inflációja az elmúlt hónapok egyik legnagyobb problémája, amely sajnos továbbra sem mutatja az enyhülés jeleit. A G7 gazdasági szaklap 2020 januárjától kezdve monitorozza az élelmiszerek inflációját, és jelentésük alapján drasztikusan többet fizetünk idén a boltokban, mint tavaly.

A rekorddrágulás miatt már ez a 7 élelmiszer is luxussá vált

„Majdnem 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly júliusban, és júniusban ez még csak 30 százalék volt a tavaly júniushoz képest” – olvasható a G7 jelentésében.

Az Aldi, Lidl, Penny és Tesco üzletek árait vizsgálva sajnos arra az eredményre jutottak, hogy mindenhol emelkedtek az alapvető élelmiszerek árai.

Az egyes élelmiszerek így viselkedtek (a tavalyi árakhoz képest):

  • kifli: 120% drágulás
  • félbarna kenyér: 107% drágulás
  • spagetti: legalább 100% drágulás
  • trappista sajt: 92% drágulás
  • só: 69% drágulás
  • kefír és tejföl: 50% drágulás
  • liszt: 25% drágulás

Meglepő módon voltak olyan termékek, amelyek ára valamelyest csökkent: az alma, hagyma, sárga- és fehérrépa mind ilyenek például.

A G7 összegzésében az olvasható, hogy amit tavaly 16 324 forintért kaptunk, azt idén 21  930 forintos áron vesszük (a fent említett négy bolt átlagában). Tehát 34,3%-kos emelkedésről van szó.

Forrásunk volt.


Még több hír a nagyvilágból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek