Már ez a 7 élelmiszer is luxussá vált a rekorddrágulás miatt

Az élelmiszerek inflációja sajnos tovább robog: a G7 gazdasági szaklap folyamatosan emelkedő értékeket mért az elmúlt hónapban. Jelentésük szerint majdnem 35%-kal fizetünk többet a boltokban, mint tavaly ilyenkor.

Az élelmiszerek inflációja az elmúlt hónapok egyik legnagyobb problémája, amely sajnos továbbra sem mutatja az enyhülés jeleit. A G7 gazdasági szaklap 2020 januárjától kezdve monitorozza az élelmiszerek inflációját, és jelentésük alapján drasztikusan többet fizetünk idén a boltokban, mint tavaly.

A rekorddrágulás miatt már ez a 7 élelmiszer is luxussá vált

„Majdnem 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly júliusban, és júniusban ez még csak 30 százalék volt a tavaly júniushoz képest” – olvasható a G7 jelentésében.

Az Aldi, Lidl, Penny és Tesco üzletek árait vizsgálva sajnos arra az eredményre jutottak, hogy mindenhol emelkedtek az alapvető élelmiszerek árai.

Az egyes élelmiszerek így viselkedtek (a tavalyi árakhoz képest):

  • kifli: 120% drágulás
  • félbarna kenyér: 107% drágulás
  • spagetti: legalább 100% drágulás
  • trappista sajt: 92% drágulás
  • só: 69% drágulás
  • kefír és tejföl: 50% drágulás
  • liszt: 25% drágulás

Meglepő módon voltak olyan termékek, amelyek ára valamelyest csökkent: az alma, hagyma, sárga- és fehérrépa mind ilyenek például.

A G7 összegzésében az olvasható, hogy amit tavaly 16 324 forintért kaptunk, azt idén 21  930 forintos áron vesszük (a fent említett négy bolt átlagában). Tehát 34,3%-kos emelkedésről van szó.

Forrásunk volt.


Még több hír a nagyvilágból:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...