Kipróbáltuk az új Harry Potteres kávézót, és imádtuk! – VIDEÓ

Néhány hete Harry Potteres kávézó nyílt Óbuda egyik házának aljában, a Repülő seprű pedig nem hiába örvend hatalmas népszerűségnek a rajongók körében. Kipróbáltuk, imádtuk!

Teljesen mindegy, hogy a harmincas éveidben járó felnőtt vagy 10 éves kiskamasz vagy, ha valaha is szeretted a Harry Potter könyveket és/vagy filmeket, egészen biztosan imádni fogod a Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézót, és nagyjából egy tucat okunk van arra, miért gondoljuk így.

Egyrészt azért, mert annak a két (vagy lehet, már három) generációnak, aki J.K. Rowling könyvein nőtt fel, szerintem nagyon régi álma, hogy Magyarországon is legyen egy olyan hely, ahol egy kicsit mindenki a Roxfortban vagy a Három Seprűben érezheti magát.

A Repülő Seprű pont ilyen, a csütörtöktől vasárnapig nyitva tartó kávézóban nagyon kedves, gyors, és gyerekbarát a kiszolgálás. A legkisebbek szinte minden Harry Potteres tárgyat megnézhetnek, megfoghatnak, felvehetik a híres Teszlek Süveget, és még saját varázspálcát is készíthetnek. Az enteriőr is irtó hangulatos és autentikus, a falon a Reggeli Próféta cikkeit olvashatjuk, a mennyezetről pedig repülő kulcsok és számtalan lebegő gyertya gondoskodik a megfelelő hangulatvilágításról.

A kávézó italkínálata pazar és látványos, a klasszikus vajsör mellett füstölgő-bugyborékoló szörpöket és igazi Unikornis-limonádét is kóstolhatunk, amelyet nekünk kell összeállítanunk a kémcsövekben található folyadékokból (és akkor még nem is beszéltünk az italhoz járó vattacukorról!). Természetesen ottjártunkkor nem csak ittunk, ettünk is egy kicsit, a Repülő Seprű szendvicskrém-válogatásában különleges padlizsánkrémet, kolbászkrémet és sajtkrémet kóstolhatunk, a friss bagett mellé pedig óriáshangyák hozzák a zöldségfeltétet (nem vicc, nézd meg a videóban!).

Ezt is nézd meg!

Furi Muri: Kipróbáltuk a Harry Potter világának varázslatos édességeit

Ha pedig még ez sem lenne elég, a bejáratnál máris felvehetjük saját talárunkat (a felnőtt méretek sajnos elég hamar elfogynak), kezet foghatunk Siporral, a rosszindulatú házimanóval, felülhetünk egy lebegő seprűre, vagy egészen közelről tanulmányozhatjuk a kalitkába zárt kelta tündérmanókat (Hessberöpcsi tündemanca!).

Röviden tehát a Repülő Seprűbe mindenképpen érdemes ellátogatni azoknak, akik Harry, Hermione és Ron kalandjain nőttek fel, nem árt azonban arra is felkészülni, mielőtt elindulunk Óbudára, hogy a hely annyira nagy népszerűségnek örvend, hogy hetekkel előre ajánlott asztalt foglalni, különben egyáltalán nem biztos, hogy beléphetünk a roxmortsi Három Seprűt idéző kávézóba!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.