Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alaposan kiosztották az anyukát, aki jó szándékkal csomagolt uzsit a kisfiának

Botrány lett a savanyú uborkából, amit a lelkes anyuka a gyerekének csomagolt. Egész elképesztő, min akadtak ki a tanárok! 

Nem egyszerű egy szülő számára, hogy minden nap kitalálja, milyen elemózsiának örülne  a gyerkőce tízórai vagy uzsonnára az iskolában. Általában okos szervezést igényel, hogy változatosan, gyümölcsöt, zöldséget is felvonultató finomságokkal lássuk el őket.

A dolgot nem könnyíti meg, ha az iskola kötelező listán tünteti fel, mit kell bevinniük az intézménybe.

Egy amerikai anyukával megtörtént ebben a helyzetben a legrosszabb, megszégyenítették a csomagolt étel miatt – írta meg az nlc.hu.

Alicia Liebel, az anyuka ugyanis azt állítja, hogy egyáltalán nem humánus módon, a kötelező élelmiszereket listázó lapra firkálva jelezte neki a tanár, hogy a savanyú uborka bizony nem számít zöldségnek.

Erre a listára egyébként azért van szükség, hogy minden szükséges tápanyagot bevigyenek a kiskamaszok étrendjébe. 

Az asszony Twitteren érzékeltette a csalódottságát az egyébként elsőre inkább vicces történettel kapcsolatban:

Hozzátette, ez nem az első eset volt arra, hogy a gyereke nevelője megjelölgette a hiányzó alapanyagokat, köszönhetően a szigorú iskolai szabályozásnak, őt azonban gondos szülőként roppantul bántotta a kialakult helyzet és a sorra bekarikázott „rosszul kiválasztott” ételek. 

A felháborodása egyébként pozitív, őt támogató kommenteket gerjesztett a poszt alatt, sokan rákérdeztek, vajon a szőrös szívű pedagógus mit eszik, mások arra buzdították, hogy szándékosan idegesítse tovább a tanítót. Persze akadnak olyanok is, akik szerint az egész ügy nem ér ennyit. 

Ezeket láttad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2020-02-21 00:29

Tiszta szégyen, hogy egy felnőtt ember magától nem tudja, hogy a cukrozott lében úszkáló savanyúság nem friss zöldség, nincs benne tápanyag. Otthon “táplálhatja” a gyerekét zsírral és cukorral, de az a fél oldalnyi szabály nem olyan komplikált, hogy ne tudná egy csimpánz is betartani.

A sok beteg és elhízott felnőtt -ha már példát mutatni nem hajlandó, és szülés után is ugyanolyan önfeledten zabál tovább mintha sosem lenne holnap, mintha az evés nem lenne hatással az egészségtől kezdve a hangulaton át mindenre- legalább a gyerekek védelmében hozott iskolai szabályokat tartsa be, legalább a nap egyik felében hadd egyenek a kicsik egészséges dolgokat, legalább minimális esélyük lehessen, hogy felnőve nem a szüleik rossz példáját másolják le automatikusan.