Mit keres a Zing tulaja egy csirkesütöde pultja mögött? Megmutatjuk! – A Crunchyban jártunk

Ellátogattunk a Crunchyba, Magyarország első számú amerikai stílusú csirkesütödéjébe, ahol a rántott húsos szendvicsek a mennybe mennek.

Senkinek sem kell bemutatni az ócska éjjel-nappali talponállók roggyant rántott húsos zsemléit, amiket éjjel egykor – mindezek ellenére – mennyei mannaként veszünk magunkhoz. A Crunchynál a talponállófeeling és az evés élménye szintén megvan, a minőség viszont kifogástalan – végre egy hely, ahol eszméletlenül pazar kivitelezésben tehetjük magunkévá Amerika (és a magyarok) egyik legkedveltebb street foodját: a rántott csirkét.

Susánszky Ádám neve már ismerős lehet, ő a hazai burgergyártás egyik úttörője, a Zing Burgeratyja. Most új fába (illetve csirkébe) vágta a fejszéjét, ugyanis itt most a legkedveltebb szárnyas kerül reflektorfénybe. A XI. kerületi Kőrösy József utcában sétálgatva könnyen szemet szúr az üvegfalú saroképület sürgés-forgása – nem más ez, mint a pár hete nyílt street food-os, a Crunchy!Az Allee bevásárlóközpont környékén a Susánszky birodalomnak immáron több főhadiszállása is megtalálható: Ádám egyiklegnagyobb Zing éttermétis itt nyitotta meg pár évvel ezelőtt. Egyébként a Crunchy épülete sem állt üresen, pár éve szintén Susánszkyék fennhatósága alatt üzemelt benne aCrudonevű prémium szendvicsező, amit szintén imádtunk.

A Crunchy csirkéző megfizethető street foodot kínál magas minőségben. A dobozból kézzel kajálós, arcon szétkenődő szaftos rántott hús eddig sem volt ismeretlen a magyarok számára, de valahogy a jó osztrák-magyar wiener schnitzelnél tovább nemigen láttunk – leszámítva azt, amikor leugrunk a sarokra egy kis KFC-s csípős csirkeszárnyért, de az mégsem az igazi.Arántott hússzentháromságát a hús minősége, az olaj milyensége és a panír összetétele adja. Aki ezekre odafigyel, az nem nyúlhat mellé, ha pedig Magyarország legnépszerűbb franchise street foodjának tulajdonosa áll a pultba csirkét sütni, ő pláne tuti érti a dolgát.

A csirkékről:

Az egész csirkék, amiket a fiúk frissen dolgoznak fel, limitált mennyiségben érkeznek a termelőtől heti kétszer, két olyan farmról, ahol az állatokat szabadon tartják kis állományban, nincsenek antibiotikumokkal telenyomva, és jó minőségű takarmányt kapnak.

A szendvicsekbe filézett csirkecombok kerülnek, amik eszméletlen szaftosak. (Persze van csirkemelles változatot is a finnyásoknak). A panír (azaz a 12-féle fűszerrel felturbózott liszt) tökéletesen ízes, és a hely nevének megfelelően valóban extrán ropogós, a hús pedig isteni omlós.Az első harapás olyan élmény, ami után az ember még többet akar, és észre sem veszi, hogy nyakig szószos és morzsás az arca, miközben burkolja befele a szendót.

Az étlapon háromféle szendvics található, három különböző ízesítésű, mázas csirkeszárny és egy ízlés szerint alakítható box csirkealkatrészekkel és egyéb kiegészítőkkel (házi vajas toast, savanyú uborka, szósz.)Az alapszendvicsük a The Sandwich névre hallgat: saját zinges bucijukba rántott csirkecomb, savanyú uborka és házi majonéz kerül. Igazán nincs túlbonyolítva, viszont finom és laktató, ezért is szerettük nagyon. A tálalás sincs túlgondolva, a tartalom a lényeg! Sima papírba csomagolva, tipik fast food-os piros kosárkában érkeznek az ételek.

Köretek és Extrák

Hatféle egyszerű, de nagyszerű köret közül választhatunk, amiket természetesen mind helyben készítenek. Van például káposztasaláta, waffle vagymac and cheese, amire kis lángszóró pisztollyal grillezik rá a sajtot, ez látványban sem utolsó. Sült krumplit direkt nem készítenek, mondván, akkor mindenki azt kérne, Ádámék pedig a változatosságra törekszenek. Fontos kiegészítők még a szószok, amikbe mártogathatjuk a csirkéket és nem elhanyagolhatóak Bánfi Krisztián díjnyertes, tüzes újkígyósi chilijei sem, amik a vendégtér kajapultjain soroznak. Vannak napi/heti ajánlataik is, érdemes azokra is vetni egy pillantást. Személyes kedvencem a sült comb, azaz a dobverő, nálam otthon is az a nyerő. Annyira tökéletes volt, hogy szintes elérzékenyültem tőle – végül nem a könnyem, hanem a csirke szaftja csordult ki a szám szélén.

Ádám elmondta, hogy mivel a csirkék limitált számban érkeznek, így ha valami elfogy, az elfogy – nem szaladnak ki utánpótlásért a közértbe. Ezzel elkerülik a túlrendelés és pazarlás lehetőségét, bízva abban, hogy az emberek megértik ezt a koncepciót. A hely talán egyetlen hátránya, hogy kicsi. Másfél órás ott tartózkodásunk alatt a helyiségben tobzódtak illetve folyamatosan cserélődtek a vendégek, ami abból a szempontból szuper, hogy a Crunchy már most irtó népszerű.

Szóval számítani kell rá, hogy a félórás ebédidő alatt nem biztos, hogy sorra kerülünk, de Ádám ezt ki is hangsúlyozza: ez nem gyorsétterem, hiszen a csirkecombnak kapásból 12 perc a sütési ideje!

Viszont tavasszal érkezik majd a terasz, és tervezik, hogy további Crunchy-zók is nyílnak majd Budapest-szerte.

A fiúk az étlap nagy részét prezentálták nekünk, szó szerint ontották magukból az isteni falatokat. A bőség zavara megszédített minket, ezután pedig az áldott kajakóma következett.

Hogy mi volt a kedvencünk? A kézzel zabálás, a maszatos arc, a csontok szájjal való cuppogtatása, a nyüzsgés és az elsőrendű kaja.

Ez a hely egyszerű külseje mellett kifejezetten nagy értékkel rendelkezik, amire érdemes odafigyelni.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek