Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Amikor először meghallottam, hogy van olyan, hogy rántott kovászos uborka, kirázott a hideg! Végül a vonakodó ízlelőbimbóim nagyon is megbarátkoztak vele. Sőt!

Fejet hajtva az amerikaiak nagy nemzeti ünnepe, a július negyedikei függetlenség napja előtt, elkészítettem az egyik klasszik amcsi specialitás magyarosított változatát, ami nem más, mint a rántott koviubi!

Rántott kovászos uborka recept

Mondhatják ránk, hogy a magyar mindent kiránt, de szerintem az még a szomszéd Gizi néninek sem jutott volna eszébe, hogy a csemege vagy a kovászos uborka a pörkölt mellől elcsaklizva, kirántva is megállja a helyét.

Bezzeg az amerikaiaknak erre is volt eszük!

Mikor kiderült, hogy el kell készítenem ezt a kaját, eléggé ódzkodtam tőle, oltári nagy baromságnak tartottam. Azt hittem, hogy a kóstolásnál minden visszajön majd, de mekkora átkozott nagyot tévedtem, jesszumpepi!

Igazából, az a helyzet, hogy ez a kaja zseniális! Mondhatnám azt is, hogy kutya finom. Kajak nem gondoltam volna, hogy így betalál. De jó pap is holtig tanul, ugye...

Szóval, én azt tudom tanácsolni neked, hogy ne légy előítéletes, és próbáld ki a rántott koviubit. Ígérem, nem fogsz csalódni!

Ha szereted a rántott cukkinit, tököt és a hasonló ételeket, akkor ezt egyenesen imádni fogod, de ha nem szereted az előbbi kajákat olyan nagyon, mint én, akkor is meg fogsz lepődni, hogy minő jóság ez!

Ilyen az eredeti ungarische carbonara, ami kolbászból készül

Ilyen az eredeti ungarische carbonara, ami kolbászból készül

Címlapról ajánljuk