Kiderült a tökéletes carbonara spagetti titka

Eddig nem sikerült, vagy épp azt hitted megfelelő a carbonara tésztád? Ha ezt az 5 dolgot betartod, akkor lesz igazán tökéletes!

Szuper tésztát készíteni nem annyira egyszerű, egyszerre kell figyelni arra, hogy ne főzzük túl, és az ízesítés is akkor jó, ha krémes és lágy a végeredményünk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. A carbonaraamennyire könnyűnek tűnik, annyira fontos, hogy az alapokat jól sajátítsuk el, hogy nagyszerű is legyen a végeredményünk.

Massimo Bianchi, olasz szakács elárulta a titkot, egészen pontosan ötöt, amitől igazán autentikus változatot varázsolhatunk ebből a klasszikus tésztaételből. Érdemes megfontolni, hogy ezzel a miénk legyen a legfinomabb recept.

A hiteles és hagyományos carbonárát mielőtt főzés után forrón bekanalazzuk, így kell otthon elkészítenünk. A hozzávalóink: tojás, extra szűz olívaolaj, guanciale (sertésszalonna), sajt (legjobb a parmezán és a pecorino keveréke), valamint a kihagyhatatlan spagetti, ebből is érdemes jobb minőségűt választani.

Elsőként hevítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, majd a guanciale-t addig főzzük, amíg szép és ropogós lesz. Ezt követően a tojássárgáját és a fehérjét keverjük össze a sajttal és bátran fűszerezzük meg fekete borssal és sóval. A végére már csak a tészta főzése marad hátra, amit al dente készítsünk, tehát a kulcs, hogy ne főzzük szét, kicsit "harapós" maradjon a közepe, majd szűrjük le. A sajtos keverékhez adjuk hozzá a tésztát és a guanciale-t és minél gyorsabban dolgozzuk össze. Ha esetleg kicsit száraznak érezzük, a tészta főzővizéből öntsünk hozzá.

Ennyire egyszerű, kész is vagyunk és mindenki garantáltan imádni fogja!

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek