5 főétel, amit BÁRKI meg tud főzni - és amikről azt hisszük, baromi bonyolultak

Hoztunk pár olyan kaját, amikről mindenki azt gondolja, aki kezdő szakács, hogy "na, ez tuti nem menne", pedig de. Higgyétek el.

Vannak tévhitek, miszerint a csilis bab bonyolult. Vagy a lecsó. Ja, meg azt is sokan hiszik, hogy a rántottát kötelező elrontani. El lehet, de nem kell, mert kb. fél perc alatt elkészül, időd sincs rá. A krémleveseket meg hagyjuk. Egy ovis is megcsinálja!

Egymás kifaggatását követően összeollóztuk azt az 5 ételt, amit szerintünk a legtöbben hisznek nehéznek, pedig TÉNYLEG könnyűek és isteniek. Minden félkész hóbelevanc, por vagy instant lófütty nélkül.

1. R Á N T O T T A

Az összevissza másfél perces művelet. A jó rántottához szerintünk mindössze egy kis vaj kell, amit felhevítesz a serpenyőben, közben felvered a (friss!) tojásokat villával és meghinted kis sóval, ráöntöd a vajra, és folyamatosan kevergetve készre sütöd. Jó szottyosan a legjobb, így tényleg nem több, mint fél perc.

Így készítik a nagyok:

Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját - ez a legjobb szerintünk

2. L E C S Ó

Hidd el, ha 13 éves vagy, ha 18, ha kezdő felnőtt szakács, nyugodtan lehet ez az egyik alaprecepted, aminek elsők közt veselkedsz neki. Mert a lecsó nem nehéz. Hagymát olajra, rá a kolbászkarikák, pici pirospaprika, erre a paradicsom- és a paprikadarabok, só, némi hegyes erős, kis víz, és rotyoghat is. Hagyd ressre! Ez egy variáció a sokból, a sorrend persze rajtad áll.

3. C H I L I C O N C A R N E

Kiadós, őrülten laktató és fűszeres, ezért bonyolultnak tűnhet, pedig még az autentik recept sem ördöngösség. Ez nem holmi babfőzelék! Marha/sertés darált hús, fűszerek (római kömény, fahéj ki ne maradjon!), ezt szinte készre rotyogtatjuk, rá paradicsom, bab, kukorica, esetleg barna sör (vagy vörösbor), sok csili, koriander, a tetejére pedig mehet tejföl és/vagy sajt is! KÖNNYŰ, higgyétek el!

4. A G L I O E O I L O

Mintha Olaszországban ücsörögnél, olyan érzés lesz összedobni ezt a szimpla, olívaolajas-citromos-fokhagymás-csilis tésztát, aminek a tetején a friss petrezselyem és az opcionális parmezán mutat a legjobban. Pár perc.

5. K R É M L E V E S E K

Válaszd ki a neked tetsző zöldséget, főzd meg, majd pürésítsd, öntsd fel tejföllel/joghurttal/tejszínnel/kókuszkrémmel/alternatív habarással, esetleg kis alaplével, fűszerezd, és kész is!

Ezeket is láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...