5 főétel, amit BÁRKI meg tud főzni - és amikről azt hisszük, baromi bonyolultak

Hoztunk pár olyan kaját, amikről mindenki azt gondolja, aki kezdő szakács, hogy "na, ez tuti nem menne", pedig de. Higgyétek el.

Vannak tévhitek, miszerint a csilis bab bonyolult. Vagy a lecsó. Ja, meg azt is sokan hiszik, hogy a rántottát kötelező elrontani. El lehet, de nem kell, mert kb. fél perc alatt elkészül, időd sincs rá. A krémleveseket meg hagyjuk. Egy ovis is megcsinálja!

Egymás kifaggatását követően összeollóztuk azt az 5 ételt, amit szerintünk a legtöbben hisznek nehéznek, pedig TÉNYLEG könnyűek és isteniek. Minden félkész hóbelevanc, por vagy instant lófütty nélkül.

1. R Á N T O T T A

Az összevissza másfél perces művelet. A jó rántottához szerintünk mindössze egy kis vaj kell, amit felhevítesz a serpenyőben, közben felvered a (friss!) tojásokat villával és meghinted kis sóval, ráöntöd a vajra, és folyamatosan kevergetve készre sütöd. Jó szottyosan a legjobb, így tényleg nem több, mint fél perc.

Így készítik a nagyok:

Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját - ez a legjobb szerintünk

2. L E C S Ó

Hidd el, ha 13 éves vagy, ha 18, ha kezdő felnőtt szakács, nyugodtan lehet ez az egyik alaprecepted, aminek elsők közt veselkedsz neki. Mert a lecsó nem nehéz. Hagymát olajra, rá a kolbászkarikák, pici pirospaprika, erre a paradicsom- és a paprikadarabok, só, némi hegyes erős, kis víz, és rotyoghat is. Hagyd ressre! Ez egy variáció a sokból, a sorrend persze rajtad áll.

3. C H I L I C O N C A R N E

Kiadós, őrülten laktató és fűszeres, ezért bonyolultnak tűnhet, pedig még az autentik recept sem ördöngösség. Ez nem holmi babfőzelék! Marha/sertés darált hús, fűszerek (római kömény, fahéj ki ne maradjon!), ezt szinte készre rotyogtatjuk, rá paradicsom, bab, kukorica, esetleg barna sör (vagy vörösbor), sok csili, koriander, a tetejére pedig mehet tejföl és/vagy sajt is! KÖNNYŰ, higgyétek el!

4. A G L I O E O I L O

Mintha Olaszországban ücsörögnél, olyan érzés lesz összedobni ezt a szimpla, olívaolajas-citromos-fokhagymás-csilis tésztát, aminek a tetején a friss petrezselyem és az opcionális parmezán mutat a legjobban. Pár perc.

5. K R É M L E V E S E K

Válaszd ki a neked tetsző zöldséget, főzd meg, majd pürésítsd, öntsd fel tejföllel/joghurttal/tejszínnel/kókuszkrémmel/alternatív habarással, esetleg kis alaplével, fűszerezd, és kész is!

Ezeket is láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?