Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, hogy Magyarországon annyi kivi terem, hogy már ingyen is osztogatják

Hazai kivitermesztésről eddig kevesen tudtak, mégis nagyjából tíz mázsa, helyben termesztett kivit osztottak szét időseknek és kisgyerekeknek Becsehelyen.

A zalai településen 2012 óta foglalkoznak kivitermesztéssel, a most szétosztott gyümölcsöt egy négyhektáros ültetvénnyel rendelkező család ajánlotta fel – írta a Zalai Hírlap online kiadása.

A lap beszámolója szerint a felajánlás egy Tatabányán élő férfitól és  fiától származik, akik a Becsehely-polai Kis-hegyen csaknem négyhektárnyi területen termelnek kivit.

A család több tíz mázsát értékesített a gyümölcsből, de a fákon maradtak kis méretük miatt kereskedelmi forgalmazásra nem alkalmasak, ugyanakkor teljesen hibátlan és fogyasztható kivik, ezért ezeket a település legkisebb és legidősebb lakóinak ajánlották fel.

Németh Géza, Becsehely független polgármestere elmondta: a polgármesteri hivatal dolgozói két nap alatt több mint tíz mázsát szedtek le a fákról a hegyi birtokon.

(Nosalty/MTI)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2017-03-01 13:23

Ez nagyon szép gesztus!
Kivi szeretőknek, - kolléganőmtől kapott, jól bevált ötlet: kösd bele nejlonzacskóba, egy-két érett almával, és jóízűre érik! Lehet, hogy hetekbe telik, figyelni kell...

amagic
amagic Fri, 2017-02-24 13:36

Én imádom a Kiwit minden módjában ,de az elmúlt időkben annyira rosszat vettem és drágán ,hogy lemondtam róla :( . Tavaly még szinte hetente krémleves ,zselé stb ,most meg csak... szóval ,ha tudom leutazom bevásárolok :) de talán legközelebb.