11 vitamindús télbúcsúztató ital gyerekeknek

A gyerekeknek már csömörük van az almától és a banántól? Adjunk nekik vitaminokat ital formájában!

Bár a naptár szerint már beköszöntött a tavasz, az időjárás egyelőre nem ezt bizonyítja. És sajnos a májusra, és az első friss, zamatos gyümölcsökre is várnunk kell még. Vitaminra viszont ilyenkor van a legnagyobb szükségünk, különösen a gyerekeknek, a téli tartalékaink már kimerülőben, a banántól és az almától pedig már kezd csömörünk lenni. Ilyenkor lehetünk hálásak a modern kor technikai vívmányainak, különösen pedig a gyorsfagyasztási eljárásnak és a mélyhűtőnek, amik március legelején is lehetővé teszik a legkülönfélébb gyümölcsök fogyasztását. A kényszerérett, több száz kilométerről szállított gyümölcsöket inkább kerüljük el, a frissekkel várjuk meg a gyümölcsök valódi szezonját, addig pedig készítsünk finomabbnál finomabb italokat a gyerkőcöknek a fagyasztott változatból. A turmixokhoz használhatunk zöldségeket is, a banán, málna, kivi mellett megbúvó répa, esetleg spenót fel sem fog tűnni a zöldségekkel szemben előítéletes aprónépnek. Amennyiben persze az ételek színével szemben nem előítéletesek.
 1. 1.

  Répatorta smoothie

 2. 2.

  Spenótos banán smoothie

 3. 3.

  Banán-málna smoothie

 4. 4.

  Eper-málna smoothie

 5. 5.

  Fahéjas narancsos-répás turmix

 6. 6.

  Téli turmix witch konyhájából

 7. 7.

  Goji-bogyós vitamindús gyümölcsturmix

 8. 8.

  Imádnivaló zöld smoothie

 9. 9.

  Málna-körte smoothie

 10. 10.

  Mangó lassi joghurtos indiai ital

 11. 11.

  Mézes sütőtöklé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.