Kiderült: ez a zeneszám csökkenti a leggyorsabban a stresszt

Ha szeretnéd elűzni a szorongást, hallgasd meg ezt a számot, és sokkal nyugodtabb leszel.

Nincs olyan ember, akit soha nem ér stressz. Teljesen mindegy, mitől megy fel benned a pumpa, jobb, ha minél előbb elűzöd a szorongató érzést. És most úgy tűnik, hogy a kutatók megtalálták azt a zeneszámot, amivel gyorsan csökkentheted a stressz-szinted!

A Mindlab International tudósai úgy döntöttek, megkeresik azokat a dallamokat, amelyek tudományosan bizonyíthatóan képesek csökkenteni a stresszt. Egy kísérlet során a résztvevőknek bonyolult feladványokat adtak, amelyeket extrém rövid idő alatt kellett megoldaniuk, emiatt pedig elég hamar eluralkodott rajtuk a feszültség. Eközben a neurológusok különböző zenéket játszottak le nekik, és elektródák segítségével figyelték az agyműködésüket illetve a vérnyomásukat, a pulzusszámukat és a légzési sebességüket. Így derült ki, melyek azok a számok, amelyek a leggyorsabban csökkentik a stresszt.

A nyertes

A nyertes zeneszám pedig nem más lett, mint a Marconi Union – Weightless című dala, ami 65%-kal csökkentette a résztvevők stressz-szintjét.

FONTOS!

A kutatást vezető tudós, Dr. David Lewis-Hodgson felhívja mindenki figyelmét, hogy lehetőleg vezetés közben ne hallgassuk, mert súlyos álmosságot okoz!

TOP 10

Végül a kutatók összeállították a 10 legmegnyugtatóbb számot. Íme a lista:

10. “We Can Fly,” by Rue du Soleil (Café Del Mar)

9. “Canzonetta Sull’aria,” by Mozart

8. “Someone Like You,” by Adele

7. “Pure Shores,” by All Saints

6. “Please Don’t Go,” by Barcelona

5. “Strawberry Swing,” by Coldplay

4. “Watermark,” by Enya

3. “Mellomaniac (Chill Out Mix),” by DJ Shah

2. “Electra,” by Airstream

  1. “Weightless,” by Marconi Union

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek