Készíts otthon adventi naptárat!

Nyakunkon a december, de még van idő arra, hogy házilag készítsünk adventi kalendáriumot a gyerekeknek vagy a meglepetésmániás felnőtteknek.  

A Karácsonyt megelőző, készülődéssel és várakozással teli időszakot mindenki imádja. Szerintem még az is, aki azt gondolja magáról, hogy nem. De a gyerekek biztosan. Minden reggel pizsamában az adventi naptárhoz csattogni mezítláb és kinyitni az aktuális csomagocskát gyerekként felbecsülhetetlen élmény. És minden este, a gyerekek elalvása után elrejteni a másnapi meglepit szülőként is az. Lássuk, milyen kalendáriumokat barkácsolhatunk otthon!

A legegyszerűbb

Nem kell hozzá más, mint 24 csipesz, egy madzag és némi papír. A zacskókat számozzuk meg, és olyan méretűeket készítsünk, amikbe bele fognak férni a tervezett ajándékok. Sajnos nem a legtartósabb megoldás, de nem nagy kunszt újat készíteni belőle minden évben.

Az újrahasznosító

Itt használhatunk bármit, amibe lehet dolgokat pakolni és van belőle 24 darab. WC-papír gurigát, virágcserepet, befőttesüveget stb. Apró édességek, cukorkák elbújtatására a gyufásdoboz is alkalmas, ha pedig a befőttesüveget választjuk, csomagoljuk be valamivel őket, hogy ne vesszen el a meglepetés.

Varrni tudóknak

Akinek van kedve és tehetsége a varráshoz, annak többféle naptárváltozat elkészítésére is lehetősége van. A legegyszerűbb, ha kicsi zacskókat varrunk valamilyen szép és kedves mintájú ruhaanyagból. Ezeket a zsákocskákat felakaszthatjuk bárhova, vagy készíthetünk hozzá keretet, hátteret akár kartonból is. Haladó varrók csinálhatnak egy egész házikót ablakokkal filcből vagy valamilyen erősebb anyagból.

Barkácsolóknak

Jó kézügyességgel és hozzáértéssel megáldott barkácsolók előtt ezernyi lehetőség áll. Ezek közül a legkézenfekvőbb a kis házikó összetákolása pl. rétegelt fából, amibe akár kartonból, akár bútorlapból is csinálhatunk fiókokat. Ennek az is nagy előnye, hogy nem kell minden évben újra gyártani, jó esetben a csemeték egész gyerekkorát ki fogja bírni.

+1 Felnőtteknek

Ezt a megoldást mókás kedvű felnőtteknek ajánljuk, főként pedig olyanoknak, akik nem vetik meg a pálinkát. Ismertek ilyet?
Jövő héten arról is írok majd, hogy milyen házi készítésű finomságokat rejthetünk az adventi naptár fiókjaiba, bugyraiba vagy papírtasakjaiba. Jó készülődést!

Hozzászólások (2)

Dacota

Nagyon tetszik, de személyes kedvencem a +1..:D

Miss Lemon

;)

Szella

Nekem tetszik még a legegyszer?bb verzió is fölötte a Punk as fuck bekeretezett képpel :D

Miss Lemon

És körülötte a hímzett szívecskék. Mégis csak a szeretet ünnepe:)

Manyóca

Köszönöm az ötleteket s várom a továbbit.

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek