Készíts otthon adventi naptárat!

Nyakunkon a december, de még van idő arra, hogy házilag készítsünk adventi kalendáriumot a gyerekeknek vagy a meglepetésmániás felnőtteknek.  

A Karácsonyt megelőző, készülődéssel és várakozással teli időszakot mindenki imádja. Szerintem még az is, aki azt gondolja magáról, hogy nem. De a gyerekek biztosan. Minden reggel pizsamában az adventi naptárhoz csattogni mezítláb és kinyitni az aktuális csomagocskát gyerekként felbecsülhetetlen élmény. És minden este, a gyerekek elalvása után elrejteni a másnapi meglepit szülőként is az. Lássuk, milyen kalendáriumokat barkácsolhatunk otthon!

A legegyszerűbb

Nem kell hozzá más, mint 24 csipesz, egy madzag és némi papír. A zacskókat számozzuk meg, és olyan méretűeket készítsünk, amikbe bele fognak férni a tervezett ajándékok. Sajnos nem a legtartósabb megoldás, de nem nagy kunszt újat készíteni belőle minden évben.

Az újrahasznosító

Itt használhatunk bármit, amibe lehet dolgokat pakolni és van belőle 24 darab. WC-papír gurigát, virágcserepet, befőttesüveget stb. Apró édességek, cukorkák elbújtatására a gyufásdoboz is alkalmas, ha pedig a befőttesüveget választjuk, csomagoljuk be valamivel őket, hogy ne vesszen el a meglepetés.

Varrni tudóknak

Akinek van kedve és tehetsége a varráshoz, annak többféle naptárváltozat elkészítésére is lehetősége van. A legegyszerűbb, ha kicsi zacskókat varrunk valamilyen szép és kedves mintájú ruhaanyagból. Ezeket a zsákocskákat felakaszthatjuk bárhova, vagy készíthetünk hozzá keretet, hátteret akár kartonból is. Haladó varrók csinálhatnak egy egész házikót ablakokkal filcből vagy valamilyen erősebb anyagból.

Barkácsolóknak

Jó kézügyességgel és hozzáértéssel megáldott barkácsolók előtt ezernyi lehetőség áll. Ezek közül a legkézenfekvőbb a kis házikó összetákolása pl. rétegelt fából, amibe akár kartonból, akár bútorlapból is csinálhatunk fiókokat. Ennek az is nagy előnye, hogy nem kell minden évben újra gyártani, jó esetben a csemeték egész gyerekkorát ki fogja bírni.

+1 Felnőtteknek

Ezt a megoldást mókás kedvű felnőtteknek ajánljuk, főként pedig olyanoknak, akik nem vetik meg a pálinkát. Ismertek ilyet?
Jövő héten arról is írok majd, hogy milyen házi készítésű finomságokat rejthetünk az adventi naptár fiókjaiba, bugyraiba vagy papírtasakjaiba. Jó készülődést!
Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Inkább az ára számít egy terméknek, mint a minősége

Az Auchan szakértői szerint manapság egyre inkább az ár számít, amikor édességet vásárolunk az ünnepekre. A fogyasztói kosárba jellemzően kevesebb termék kerül a tavalyi évekhez képest, és az előre elkészített csomagok és díszkosarak helyett is a vásárlók inkább maguk állítják össze az édességcsomagokat. Egyre népszerűbbek a sajátmárkás és a kimért termékek.

Nosalty

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.