Kelbimbófőzelék

Kelbimbófőzelék babáknak

Ne féljünk kelbimbót készíteni kisbabánknak! Attól, hogy sok felnőtt (esetleg mi magunk is – hisz hogyan adhatnék a gyereknek olyan ételt, amit én sem ennék meg?!) ki nem állhatja, még nem jelenti azt, hogy a gyermekünk is élből elutasítja, sőt. Előzőek esetében az ellenérzés vélhetően az iskoláskori menzás időkből eredeztethető, és biztosan nem adtak szegénynek második esélyt, és főleg nem kóstolhatták a kelbimbót sütve.

Bátran álljunk neki, dugjuk a sütőbe, és a turmixolás előtt csenjünk belőle egyet, barátkozásképpen, hátha kiderül, hogy tévedtünk a kelbimbót illetően, és legközelebb azon kapjuk magunkat, hogy a felnőtteknek szóló kelbimbós receptek közt keresgélünk.

Ez, a babáknak való főzelék pedig, benne az almával, ami egészen megszelídíti a kelbimbó karakteres ízét, és a citromlével, ami pedig frissességet ad neki, valami csuda finom eledel 8-9 hónapos kortól.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 db kelbimbó
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 kicsi alma
  • 1 kiskanál egész köménymag
  • negyed citrom leve
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítés:

  • Eltávolítjuk a kelbimbók külső leveleit, megmossuk és megszárítjuk őket.
  • Tiszta nejlonzacskóba tesszük, rálöttyintünk egy kis olajat, és alaposan összerázzuk.
  • Kisebb, alufóliával bélelt tepsire gurítjuk a kelbimbókat és forró sütőben puhára sütjük.
  • A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, a köménymag hozzáadásával megfőzzük.
  • A puhára sült kelbimbót botmixerrel pépesítjük, és szükség szerint lazítjuk a krumpli főzőlevével.
  • Hozzákeverjük a villával előzetesen összetört krumplit, és a meghámozott, reszelt almát.
  • Citromlével ízesítjük, és a maradék olajjal gazdagítjuk a főzeléket.
  • Még több baba recept itt!

Céklafőzelék babáknak

Kevés egészségesebb zöldséget lehet elképzelni gyermekünk tányérján a céklánál, valódi vitaminözön. Érdemes héjastul, alufóliába bugyolálva sütni, és csak aztán pucolni, ...

Karfiolfőzelék babáknak

A karfiol bevezetésénél óvatosan járjunk el, mert puffadhat tőle a babák pocakja, főként akik hajlamosak rá. A petrezselyemtől lesz igazán finom, friss ízű ez a babafőzelék, nem ...

Karalábé-bébirépa főzelék

Amit jó tudni a babáknál az új étel bevezetéséről: először csak keveset adjunk, hogy kóstolgassa ill. lássuk, nem okoz-e allergiát. Itt érvényes a fokozatosság elve! A bevezetett ...

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...