Kelbimbófőzelék

Kelbimbófőzelék babáknak

Ne féljünk kelbimbót készíteni kisbabánknak! Attól, hogy sok felnőtt (esetleg mi magunk is – hisz hogyan adhatnék a gyereknek olyan ételt, amit én sem ennék meg?!) ki nem állhatja, még nem jelenti azt, hogy a gyermekünk is élből elutasítja, sőt. Előzőek esetében az ellenérzés vélhetően az iskoláskori menzás időkből eredeztethető, és biztosan nem adtak szegénynek második esélyt, és főleg nem kóstolhatták a kelbimbót sütve.

Bátran álljunk neki, dugjuk a sütőbe, és a turmixolás előtt csenjünk belőle egyet, barátkozásképpen, hátha kiderül, hogy tévedtünk a kelbimbót illetően, és legközelebb azon kapjuk magunkat, hogy a felnőtteknek szóló kelbimbós receptek közt keresgélünk.

Ez, a babáknak való főzelék pedig, benne az almával, ami egészen megszelídíti a kelbimbó karakteres ízét, és a citromlével, ami pedig frissességet ad neki, valami csuda finom eledel 8-9 hónapos kortól.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 db kelbimbó
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 kicsi alma
  • 1 kiskanál egész köménymag
  • negyed citrom leve
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítés:

  • Eltávolítjuk a kelbimbók külső leveleit, megmossuk és megszárítjuk őket.
  • Tiszta nejlonzacskóba tesszük, rálöttyintünk egy kis olajat, és alaposan összerázzuk.
  • Kisebb, alufóliával bélelt tepsire gurítjuk a kelbimbókat és forró sütőben puhára sütjük.
  • A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, a köménymag hozzáadásával megfőzzük.
  • A puhára sült kelbimbót botmixerrel pépesítjük, és szükség szerint lazítjuk a krumpli főzőlevével.
  • Hozzákeverjük a villával előzetesen összetört krumplit, és a meghámozott, reszelt almát.
  • Citromlével ízesítjük, és a maradék olajjal gazdagítjuk a főzeléket.
  • Még több baba recept itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek