Így főzd tökéletesre a kelbimbót: kell neki az extra törődés

A kelbimbó sokféleképpen elkészíthető alapanyag, ráadásul számtalan egészségügyi előnyt rejtenek az apró zöld golyók. Na de mi kell, ahhoz, hogy tökéletesre főzzük? Mai Napi Tippünk végigvezet a legjobb módszeren!

A kelbimbó rostban, ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag alapanyag, így ha eddig nem volt a kedvenced, akkor itt az ideje megkedvelni. Hidd el, a friss kelbimbó igenis finom, és már mutatjuk is, mi kell ahhoz, hogy tökéletesre főzd!

Kelbimbó
Így főzd tökéletesre a kelbimbót: megérdemli az extra törődést

A kelbimbó hibátlan elkészítése a vásárlással kezdődik. Ha frissen veszed a kelbimbót, akkor válassz élénkzöld, esetleg enyhén sárgás szemeket, de semmiképp ne kerüljön a kosaradba barna bogyó.

Ropogós kelbimbótallér

Egy videóban láttam először ezt a receptet, de ott egy időigényesebb szósszal kínálták. Arra nem volt időm, így csak a kelbimbó készült a látottak alapján. A majonézes szószt pedig ...

Legyen szilárd tapintású, levelei pedig szorosan rendeződjenek egymás mellé és köré. Ezután jöhet a tisztítás, ami a tökéletesre főzhető kelbimbóhoz kell.

Először vágd le a kelbimbók alját, majd áztasd őket hideg vízbe 15-20 percre.

Ez a lépés azért is fontos, mert segít a szennyeződéseket, törmelékeket, bogarakat és növényvédőszer-maradványokat eltávolítani. Ezután már csak hideg vízzel át kell öblíteni, és készen is áll a főzésre.

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...