Így főzd tökéletesre a kelbimbót: kell neki az extra törődés

A kelbimbó sokféleképpen elkészíthető alapanyag, ráadásul számtalan egészségügyi előnyt rejtenek az apró zöld golyók. Na de mi kell, ahhoz, hogy tökéletesre főzzük? Mai Napi Tippünk végigvezet a legjobb módszeren!

A kelbimbó rostban, ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag alapanyag, így ha eddig nem volt a kedvenced, akkor itt az ideje megkedvelni. Hidd el, a friss kelbimbó igenis finom, és már mutatjuk is, mi kell ahhoz, hogy tökéletesre főzd!

Kelbimbó
Így főzd tökéletesre a kelbimbót: megérdemli az extra törődést

A kelbimbó hibátlan elkészítése a vásárlással kezdődik. Ha frissen veszed a kelbimbót, akkor válassz élénkzöld, esetleg enyhén sárgás szemeket, de semmiképp ne kerüljön a kosaradba barna bogyó.

Legyen szilárd tapintású, levelei pedig szorosan rendeződjenek egymás mellé és köré. Ezután jöhet a tisztítás, ami a tökéletesre főzhető kelbimbóhoz kell.

Először vágd le a kelbimbók alját, majd áztasd őket hideg vízbe 15-20 percre.

Ez a lépés azért is fontos, mert segít a szennyeződéseket, törmelékeket, bogarakat és növényvédőszer-maradványokat eltávolítani. Ezután már csak hideg vízzel át kell öblíteni, és készen is áll a főzésre.

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek