A kedvenc reggeliző helyeitek

Köszönjük, hogy sokan válaszoltatok korábbi cikkünkben feltett kérdésünkre, hogy szerintetek melyek a legjobb reggeliző helyek! Megmutatjuk az általatok legkedveltebbeket.

Jó reggelit!

„A reggeli a nap legfontosabb étkezés” – elsőre ez egy sokszor ismételgetett közhelynek tűnik, ugyanakkor tényleg így van. Nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is ugyanolyan fontosságú, hogy megfelelő tápértékű ételből tankoljanak fel a nap elején. Egy tartalmas és finom reggeli akár az egész napunkat megváltoztathatja, energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetünk és még a stresszt is jobban viselhetjük.

Milyen az ideális reggeli? >>

A jó reggeli kiválasztása az alapoknál kezdődik: hol és hogyan kerítünk sort a nap első étkezésére? Sokan vagyunk úgy, hogy a kávén kívül semmit sem eszünk egészen ebédig. Ilyenkor mindig a „rohanó és felgyorsult” világunkra hivatkozunk, ami valljuk be, csak egy kifogás. Szerencsére ma már egyre jobban kikopnak a felfújt zsemléket és péksüteményeket áruló pékségek, helyüket pedig felváltják a minőségi alapanyagokból, hagyományos eljárással készített árut kínálók. Ebből következik, hogy akár munkába menet, a boltba gyorsan berohanva is meg tudjuk venni a teljes kiőrlésű kiflinket egy élőflórás joghurt kíséretében, tehát vitának helye nincs.

Ha annyira szerencsések vagyunk azonban, hogy időt tudunk fordítani a reggelire és beülünk valahova, abban az esetben – ahogy válaszaitokból is látható – bőven van miből válogatni. Az általatok beküldött válaszok összesítését követően több érdekesség is kiderült.

Mindenki a Cserpesbe tart

A képzeletbeli dobogó első helyén egyértelműen a Cserpes Tejivó végzett. Ez azért is meglepő, hiszen csupán két helyen – a Deák Ferenc tér közelében és a Corvin köznél – lehet megtalálni őket. Nagyszerűen döntöttek a Cserpes tulajdonosai, amikor tavaly nyár elején megnyitották ezt a régmúlt hagyományait mai formában felidéző, elsősorban reggelizésre kitalált vendéglátóhelyet. Nagyon egyben van minden: finom, klasszikus pékáruk, egyszerű, de nagyon jó alapanyagból készített szendvicsek és természetesen az elmaradhatatlan Cserpes tejtermékek. Mindez fiatalos és nagyon mai belső kialakítással párosul, modern vidéki hangulatban, ötletes megoldásokkal. Az én személyes kedvencem a mangalicasonkás szendvics. Ha arra járok, sosem tudom megállni, hogy ne vegyek egyet belőle.

A Cserpes Tejivóról készült korábbi cikkünket itt olvashatod >>

Fotó: Lipóti Pékség Hivatalos Oldal

Jóval lemaradva ugyan a Cserpes mögött, de a második helyen végzett a Lipóti Pékség (ahol egyébként szintén kaphatóak a Cserpes tejtermékei). Tény, hogy az ilyen típusú üzletláncok közül talán náluk találjuk az egyik legjobb minőségű árut. Ma már könnyű Lipóti Pékségbe botlani bárhol az országban, csak Budapesten több mint 50 boltjuk van. A kezdetekben a „Mindent a vevőkért!” jelmondatról voltak híresek, ami abban is megmutatkozott, hogy meglepően kedvesen fogadták és szolgálták ki az üzletbe betérő vásárolókat (ellentétben más, hasonló üzletlánc dolgozói). Ma már a folyamatos bővülés és üzletnyitások következtében, mintha kevésbé körültekintően válogatnák meg, hogy kit állítanak be a pultba. Ennek eredményeképpen a kedvesség kikopni látszik, de jó hír, hogy a péksütemények színvonala mit sem változott.

Kép: brioskavezo.hu

A harmadik helyen furcsa holtverseny alakult ki: Briós és McDonald’s. Az előbbit értem, az utóbbit kevésbé. A Briós egy kellemes, családias hangulatú kávézó, ahol eszméletlen szendvicseket és a főváros legjobb croissant-ját ehetjük! Mindemellett szezonális ajánlatokból is válogathatunk, amiben most a medvehagyma van terítéken omlett, túrókrém és saláta formájában is. Szeretjük. A medvehagymát is, a Brióst is.

Fotó: Flickr - kjd

És vele ugyebár holtversenyben itt van a legnépszerűbb gyorsétterem, a McDonald’s. Bevallom, évek óta nem próbáltam a reggeli menüjüket. Még a középiskolai évek alatt voltam rendszeresen visszatérő vendégük, amikor még az volt a lényeg, hogy olcsón, látszólag sokat és gyorsan tudjak kajálni. Ma már nem ilyen szempontok szerint választom ki a reggelimet, ezért évek óta nem is kóstoltam a kínálatukat. Remélhetőleg az elmúlt időben minőségi javulás is történt náluk, ezért kerülhettek fel a dobogó legalsó fokára.

Az érmesek mellett még számtalan érdekességet küldtetek nekünk. Van köztük holland pékség, kis vidéki reggeliző helyek, és a mi kedvenceink sem fértek mind a listára, így a következő cikkben már nem a legnépszerűbbekkel, hanem az izgalmas helyekkel foglalkozunk!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!