Belvárosi nosztalgia – Cserpes Tejivó

Új kedvenc Budapest szívében! A hely se nem trendi, se nem drága, és nem árul külföldi csodafogásokat. A Cserpes Tejivó igazi színfolt a magyar gasztropalettán!

Régi kedvenc újratöltve

Emlékeztek még a tejivókra? Aki nem, annak kis segítség: olyan vendéglátó-ipari egység, ahol friss tejre és egyszerűbb pékárura vágyók csillapíthatták étvágyukat. A tejivók húsz évvel ezelőtt sajnos rekordsebességgel tűntek el, helyettük gomba módra szaporodni kezdtek a látványpékségek. Míg Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely mestere gondolt egyet, és megnyitotta nosztalgiaboltját a budapesti Deák tér közvetlen szomszédságában.

Egyszerű, friss, hazai, olcsó!

Ha a Cserpes Tejivóban vagyunk:

  • Először válasszunk egy finom italtkakaót, karamellás tejet, kávét, tejet vagy friss gyümölcsből készült turmixot.
  • Utána dönthetünk, hogy mi kívánkozik mellé: kakós csiga, túrós batyu, rongyos kifli (a croissant lánykori neve), molnárka vagy sajtos pogácsa, esetleg egy helyben készült szendvics sajttal, mangalicakolbásszal vagy nyers, érlelt sonkával.
  • A melegszendvics is igazi csemege – az NDK-s melegszendvics sütőként elhíresült retro gépezetben készítik. Ezen kívül van még saláta, tejberizs, madártej és természetesen a Cserpes tejtermékek is megtalálhatóak.
  • Cserpes Istvántól megtudtuk, hogy az ételek és italok alapanyagai mind saját márkájukból kerülnek ki.
  • A kakós csigát figyelem, kelt tésztás, nem leveles! , a rongyos kiflit, a batyut és a pogácsát négy hölgy frissen készíti a vendégeknek, a többi pékárut, felvágottakat és zöldségeket pedig hosszas kutatómunkával választotta ki a tulajdonos.

Cserpes Tejivóról még több információ itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek