Katalin hercegné, a brit trónörökös, Vilmos herceg felesége korábbi súlyos betegsége miatt hatványozott figyelmet fordít az egészséges életmód betartására. Ez persze nem csak az étrendjén mutatkozik meg, de azt különösen fontosnak tartja, hogy egészségesen étkezzen az egész család. Étrendje két ételt, pontosabban egy ételtípust és egy ételt pedig nem is enged meg számára.
Katalin hercegné étrendje a Dukán-diétán alapszik, ami azt jelenti, hogy szénhidrátot szinte egyáltalán nem fogyaszt, ellenben sok fehérjét, sovány húsokat, zöldségeket és egészséges zsírokat vesz magához napi szinten.
Ami egyáltalán nem fér bele étrendjébe: a tejtermékek és a tenger gyümölcsei. Utóbbit a királyi protokoll miatt kell kerülnie, teljes mértékben.
A hercegné fitt megjelenése részben a kiegyensúlyozott reggeliken alapszik, mivel lassan felszívódó gabonákat és rostdús, antioxidánsokkal teli turmixokat fogyaszt, melyekben fodros kel, matcha, spenót, koriander vagy áfonya is van.
Az egészségtudatos étkezés a kemoterápiás kezelése alatt extrán fontos volt számára, és egy későbbi kórházi látogatása során egy beteg gyermeknek azt is elárulta, hogy sok olajbogyót fogyasztott betegsége alatt.
A szigorú diétán túl a testmozgás is élete szerves része, ugyanis fut és jógázik, hogy jó formában tartsa magát.
Még több friss cikk: