Ezt az ételt utálja, sőt, ki is tiltotta az udvarból III. Károly király

A király olyannyira ellenzi egy népszerű, sőt, luxusnak számító étel fogyasztását, hogy az évek óta tiltólistás a királyi udvarban.

Bár a királyi család tagjai gyakorlatilag bármit meg(t)ehetnek, természetesen mindenkinek van olyan, amit a világ összes nemesi rangjáért és pénzéért sem lenne hajlandó elfogyasztani. Bár II. Erzsébet kevésbé volt válogatós, bár a banánt csak villával ette, sosem evett tésztát, de hagymaféléket és tengeri herkentyűket sem fogyasztott. Utóbbi nem mellesleg több generáció óta tiltólistás étel, ha ugyanis romlott a tengeri alapanyag, könnyen ételmérgezést kaphat valamelyik családtag.

Károly király kóstolgat (Fotó: Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images)

Na de mi a helyzet az új királlyal, III. Károllyal?

Károly nagy környezetvédő hírében áll, van azonban egy étel, amit ő sem hajlandó megenni, sőt, valószínűleg a királyi udvar lakói és látogatói sem fogják fogyasztani addig, amíg ő a király.

A Daily Expressnek Andrew Farquharson, a Clarence House helyettes háztartásmestere elárulta, hogy a libamáj immáron 14 éve tiltólistás étel az egész udvarban. Az egykori walesi herceg még 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé kacsa- és libamájat, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár együtt.

Bár sokan tudják, az étel elkészítéséhez a kacsát vagy libát egy etetőcsövön keresztül kényszerrel kell etetni/hizlalni, hogy megnagyobbítsák a máját. Az olyan állatvédelmi csoportok, mint a PETA, az étel teljes betiltását követelik.

A háztartásmester elárulta, hogy bár Foie Gras, azaz libamáj sosem lesz tálalva a királyi vacsorákon, az új király imádja a gombákat.

Forrásunk volt. Címlap: Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.