Ez az oka annak, hogy nem látszik az öregedés a királyi család tagjain

Nem kérdés, hogy pénzügyi gondok sem aggasztják őket, de szakértők szerint más oka is lehet, hogy mindenki fiatalabbnak tűnik a koránál.

A királyi család tagjai mind nagyon jól néznek ki a korukhoz képest (kivéve talán szegény Vilmost, aki a haját illetően az apja génjeit örökölte), és bár ennek kétségkívül a kényelem és a luxus is az oka, a Hello! magazin azért megkérdezte Stuart Milest, a britek vezető öregedési szakértőjét arról, mi lehet az elit titka, hogy egyszerűen nem öregszenek.

Ez az oka annak, hogy nem látszik az öregedés a királyi család tagjain

Miles szerint a királynő azért ilyen fitt, és azért néz ki még mindig ennyire jól 95 évesen, mert egyrészt az extremitásoktól mentes életet élt mindig, nem használta ki az életkörülményeivel járó lehetőségeket, másrészt világéletében védte az arcbőrét a naptól.

A leghosszabb ideje uralkodó brit királynő már a kezdetektől kalapokkal és fényvédővel óvta a bőrét a közvetlen napfénytől, valamint nem is megy nagyon napos helyre nyaralni – neki az a vakáció, ha elvonul skóciai birtokára.

Sokat számít az is, hogy a szokások embere, ezért nem különösebben izgalmas az élete – legalább is ilyen szempontból biztosan nem. Ezek segítettek megőrizni a fiatalosságát az évek során.

Katalin ugyan nem sorolható az öregedő kategóriába, de 39 évesen még mindig huszonéveseket megszégyenítő bőre van. Miles szerint ő is a húszas éveit elejétől ápolja az arcát, odafigyel, hogy rendszeresen tisztítsa, és mindig használ fényvédőt. Katalin emellett az édesanyja bevált módszerére, a csipkebogyóolajra esküszik.


Még több a királyi családról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek