II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett magyarországi látogatása során

Erzsébet királynő 1993-ban látogatott el hazánkba, amikor is a bugaci csárdában egy klasszikus menüt kóstoltattak meg vele.

II. Erzsébet királynő mindössze egyszer járt Magyarországon, 1993-ban, amikor is Jeszenszky Géza akkori külügyminiszter, majd Göncz Árpád fogadta. II. Erzsébet királynő katonai tiszteletadással várták a Kossuth téren, majd a Parlament Vadásztermében díszvacsorát adtak a tiszteletére.

II. Erzsébet igazán hagyományos menüt evett Magyarországi látogatása során

Sajnos a Hortobágyra nem jutott el Erzsébet és Fülöp herceg (hiszen a férje is elkísérte a királynőt hazánkba), de Bugacra egy csárdába igen. Itt a beszámoló szerint:

a Bugac Tours munkatársai igazi magyar vendéglátással, friss pogácsával, fehér asztali borral kedveskedtek, na és műsorral, amit a kalocsai gyermekbokréta állított össze, régi lakodalmas szokások alapján.

A menü hideg kacsa- és libasült, bográcsgulyás, házi sütemények volt és természetesen „jó magyar borokat” is felszolgáltak.

Vendégeskedése során egyébként megnézte a Néprajzi Múzeumot és a Szépművészetiben is, megnézte a Budai Várat és pár festményt a Nemzeti Galéria előcsarnokában, a Széchenyi könyvtárban megtekinthetett egy személyre szóló kiállítást, végül beszédet mondott a Parlamentben.

Forrásunk volt.


Még többErzsébet királynőről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek