5 nyári alapanyag, amivel ereszd össze a kaprot

Nyáron megannyi különböző ételbe szórhatjuk a kaprot: tökfőzelék, uborkaleves, túrós sütemény, csak hogy néhányat említsünk. De találhatunk-e új ízpajtást a zöldfűszernek ezeken a klasszikus recepteken túl?

Néha érdemes túllépni a megszokott ízeken és párosításokon, hiszen bármelyik sarkon belefuthatunk az új kedvenc kombinációnkba, ha kísérletezünk egy kicsit, és hagyjuk magunkat elveszni az aromák labirintusában. Dolgozzunk most a kaporral: keressünk mellé olyan nyári alapanyagokat, amelyekkel kirobbanó energiájú, utánozhatatlan fogásokat hozhat létre, legyen szó salátáról, levesről vagy édességről. Lássuk, mi áll jól a kapornak!

Nézd meg galériánkban a kapor nyári társait!

További csodás, nyárias kapros receptek várnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket mutatunk:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.