Játssz, és nyerj wellness hétvégét!

Nyerj egy kétnapos kétszemélyes wellness hétvégét Mezőkövesden, a matyó népművészet fellegvárában található Balneo Hotel Zsoriba! (x)  

Ha látogatást szeretnél tenni a Balneo Hotel Zsori 4 medencés Wellness részlegén, vagy kinéznél a 134 szoba valamelyik erkélyéről, akkor válaszolj most egy kérdésünkre, és nyerd meg a kétszemélyes hétvégét!

A Balneo Hotel Zsori Mezőkövesden található az egyik legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező Zsóry Gyógy- és Strandfürdő szomszédságában, az UNESCO Szellemi Világörökségnek számító matyó népművészet fellegvárában.

„A mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness éttermének fogásait azért szeretik az emberek, mert egyszerűek, letisztultak, sallangmentesek, nélkülözik a fölösleges allűröket. A bécsi szelet olyan, mint a békebeli időkben, a petrezselymes burgonya és a fejes saláta szintén. A pörköltek nincsenek megreformálva. Az aranygaluska aranyszínű, illatos kelt tészta, szétfoszlik a vaníliasodó krémjében. Juhász Attila, a szálloda séfje egyéni titokkal fűszerezi kedvenc ételeit”- Balázs Ferenc, az Accent Hotels központi chefje jellemezte így a szálloda konyháját.

Juhász Attilától, a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness séfjétől az alábbi receptet kaptuk, amit most megosztunk veletek:

Rozé kacsamell cukkinis mangó chutney-val

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg kacsamell filé
  • 40 dkg cukkini
  • 1db mangó
  • 10 dkg méz
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,3 dkg gyömbér
  • 1 dl narancslé
  • só, őrölt bors, vaj, fokhagyma,
  • vöröshagyma, rozmaring

A kacsamellet beirdaljuk, sóval, borssal, vajjal, friss rozmaringgal vákumozzuk, 63 fokon 20 percig sous vide tesszük (lassan főzzük), majd lehűtjük. Tálalás előtt vízfürdőben melegítjük, kibontjuk, majd serpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük.

A mangót kockára vágjuk, felét péppé főzzük a mézzel és a balzsamecettel, friss gyömbérrel, borssal, narancslével dúsítjuk, végén hozzátesszük a kockára vágott cukkinit és mangóhúst. Az így elkészült chutney-val tálaljuk a kacsamellet. (x)

Játssz és Nyerj!

Április 7. és 20. között, ha jól válaszolsz egy rövid kérdésre, Tiéd lehet egy kétszemélyes wellness hétvége a Balneo Hotel Zsóriban. Ne késlekedj a helyes válasz beküldésével, hiszen nemsokára Te lehetsz az a szerencsés Nosalty szakács, aki a munkás hétköznapokat egy wellness hotelben pihenheti ki.

A megfejtés elküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit. Sorsolás: 2014. április 21, 12:00.

A Balneo Hotel Zsóri játék megfejtéséhez segítségért kattints ide

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a f?zési mód tulajdonképpen vákum alatti f?zési eljárás, amikor csökkentjük az étel környezetében lév? oxigént és ellen?rzött h?mérséklet mellett lassan f?zzük. Az eredmény egy tökéletes íz?, állagú, és min?ség? alkotás. A sous vide kifejlesztésében nagy szerepet játszott egy magyar fizikus : Kürti Miklós. Véleményem szerint szorosan követni az elveit a mai világban nem igen tudnánk, hiszen szerinte például az ún. "3 perces" lágytojás akkor tökéletes, ha folyamatos és szigorú 65 °C -on 1 óráig f?zzük.Véleménye szerint minden ételnek meg van a maga elkészítési ideje, ami ( komolyan mondom ! ) 1 és 120 óra között változhat! A mai rohanó világban ugye ez ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek