Játssz, és nyerj wellness hétvégét!

Nyerj egy kétnapos kétszemélyes wellness hétvégét Mezőkövesden, a matyó népművészet fellegvárában található Balneo Hotel Zsoriba! (x)  

Ha látogatást szeretnél tenni a Balneo Hotel Zsori 4 medencés Wellness részlegén, vagy kinéznél a 134 szoba valamelyik erkélyéről, akkor válaszolj most egy kérdésünkre, és nyerd meg a kétszemélyes hétvégét!

A Balneo Hotel Zsori Mezőkövesden található az egyik legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező Zsóry Gyógy- és Strandfürdő szomszédságában, az UNESCO Szellemi Világörökségnek számító matyó népművészet fellegvárában.

„A mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness éttermének fogásait azért szeretik az emberek, mert egyszerűek, letisztultak, sallangmentesek, nélkülözik a fölösleges allűröket. A bécsi szelet olyan, mint a békebeli időkben, a petrezselymes burgonya és a fejes saláta szintén. A pörköltek nincsenek megreformálva. Az aranygaluska aranyszínű, illatos kelt tészta, szétfoszlik a vaníliasodó krémjében. Juhász Attila, a szálloda séfje egyéni titokkal fűszerezi kedvenc ételeit”- Balázs Ferenc, az Accent Hotels központi chefje jellemezte így a szálloda konyháját.

Juhász Attilától, a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness séfjétől az alábbi receptet kaptuk, amit most megosztunk veletek:

Rozé kacsamell cukkinis mangó chutney-val

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg kacsamell filé
  • 40 dkg cukkini
  • 1db mangó
  • 10 dkg méz
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,3 dkg gyömbér
  • 1 dl narancslé
  • só, őrölt bors, vaj, fokhagyma,
  • vöröshagyma, rozmaring

A kacsamellet beirdaljuk, sóval, borssal, vajjal, friss rozmaringgal vákumozzuk, 63 fokon 20 percig sous vide tesszük (lassan főzzük), majd lehűtjük. Tálalás előtt vízfürdőben melegítjük, kibontjuk, majd serpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük.

A mangót kockára vágjuk, felét péppé főzzük a mézzel és a balzsamecettel, friss gyömbérrel, borssal, narancslével dúsítjuk, végén hozzátesszük a kockára vágott cukkinit és mangóhúst. Az így elkészült chutney-val tálaljuk a kacsamellet. (x)

Játssz és Nyerj!

Április 7. és 20. között, ha jól válaszolsz egy rövid kérdésre, Tiéd lehet egy kétszemélyes wellness hétvége a Balneo Hotel Zsóriban. Ne késlekedj a helyes válasz beküldésével, hiszen nemsokára Te lehetsz az a szerencsés Nosalty szakács, aki a munkás hétköznapokat egy wellness hotelben pihenheti ki.

A megfejtés elküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit. Sorsolás: 2014. április 21, 12:00.

A Balneo Hotel Zsóri játék megfejtéséhez segítségért kattints ide

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ez a f?zési mód tulajdonképpen vákum alatti f?zési eljárás, amikor csökkentjük az étel környezetében lév? oxigént és ellen?rzött h?mérséklet mellett lassan f?zzük. Az eredmény egy tökéletes íz?, állagú, és min?ség? alkotás. A sous vide kifejlesztésében nagy szerepet játszott egy magyar fizikus : Kürti Miklós. Véleményem szerint szorosan követni az elveit a mai világban nem igen tudnánk, hiszen szerinte például az ún. "3 perces" lágytojás akkor tökéletes, ha folyamatos és szigorú 65 °C -on 1 óráig f?zzük.Véleménye szerint minden ételnek meg van a maga elkészítési ideje, ami ( komolyan mondom ! ) 1 és 120 óra között változhat! A mai rohanó világban ugye ez ...

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek