6 ital, amelynek gyakori fogyasztása biztos hízáshoz vezet

Nem árt óvatosan bánni a következő italokkal, mert könnyedén elhízás lehet a vége.

A következő cukros italokat csak mértékkel érdemes fogyasztani, mert egyrészt hízás, súlyosabb esetben pedig inzulinrezisztencia alakulhat ki általuk.

Italok, amelyek elhízáshoz vezethetnek

Ezeket az italokat érdemes kerülni, ha nem szeretnénk hízni

Speciális kávékülönlegességek

A különféle ízesített kávékat sokan kedvelik, de ezekkel óvatosan kell bánni, mert a cukor, tejszín és szirup, amit tartalmaznak, nagyon is sokat árthatnak a vércukorszintnek.

Szénsavas üdítők

A szénsavas üdítők döntő többségében rengeteg cukor van. Ez a cukorsokk emelkedést, majd gyors zuhanást okoz a vércukorszintben, ami szédülést, fejfájást is eredményezhet.

Bolti smoothie

A bolti smoothie-k a hiedelmekkel ellentétben nem egészségesek, sőt, kifejezetten károsak! Magas a cukortartalmuk, adalékanyagokkal, édesítőszerekkel, szirupokkal vannak tele, ami nagyban megnehezíti az emésztést, anyagcserét.

Cukros sportitalok

Edzés előtt, közben és után is lehet sportitalokat fogyasztani, azonban nagyon meg kell nézni, melyiket választjuk. Sok olyan van ugyanis, ami tele van édesítővel, aromával, cukorral.

Bolti gyümölcslé

A bolti, előre elkészített gyümölcslevek legtöbbje ugyancsak tele van hozzáadott cukorral és adalékanyaggal, ezért érdemes őket messziről elkerülni.

Energiaital

Bár az energiaitalok népszerűek, nem érdemes túl gyakran fogyasztani őket, mert ugyancsak tele vannak cukorral, mesterséges édesítőkkel, színezékkel. Ezek szintén kedveznek az elhízásnak vagy hozzájárulhatnak az inzulinrezisztencia (IR) kialakulásához!

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...