7 étel, amit inkább hanyagolj, ha sok a savad

A gyomorsav okozta problémák megdöbbentőn sok embert érintenek szerte a világon, és igen kellemetlenek tudnak lenni. Jobb, ha tudod, mit ehetsz, és mit nem, ha ezzel küzdesz.

A reflux során a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, és marja annak belső falát. Ezt a tünetegyüttest más néven gyomorégésnek is nevezzük, ami egy igen kellemetlen betegség. Egyesek nemcsak a maró érzést tapasztalhatják meg a reflux során, de akár erős köhögést is, illetve vannak, akik berekednek miatta.

Természetesen az elfogyasztott ételeknek kiemelt jelentősége van: bizonyos fajták elképesztően tudják irritálni, mások pedig lenyugtatni a refluxra hajlamos, savas gyomrot.

Kattints a képre, nyílik a galéria, ahol láthatod, mit nem érdemes enned!

De akkor mit együnk?

Vannak hála az égnek olyan ételek is, melyek szinte "felszívják" a felesleges savakat, gyulladáscsökkentő hatásokkal bírnak, vagy olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek védő réteggel vonják be a gyomor falát.

Biztonsággal jöhet gyomorsavprobléma esetén:

gyömbér, petrezselyem, rizs, köles, kukoricadara, zabpehely, a banán, a dinnyefélék, a gyökérzöldségek (cukkini, sárgarépa, édesburgonya), sütőtök (ezek főleg főzve, párolva), a csirke, a főtt tojás vagy a halak .

Ha nassolnánk, egészséges, puffasztott, natúr gabonapelyheket (rizs, búza, kölesgolyó) válasszunk.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...