7 étel, amit inkább hanyagolj, ha sok a savad

A gyomorsav okozta problémák megdöbbentőn sok embert érintenek szerte a világon, és igen kellemetlenek tudnak lenni. Jobb, ha tudod, mit ehetsz, és mit nem, ha ezzel küzdesz.

A reflux során a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, és marja annak belső falát. Ezt a tünetegyüttest más néven gyomorégésnek is nevezzük, ami egy igen kellemetlen betegség. Egyesek nemcsak a maró érzést tapasztalhatják meg a reflux során, de akár erős köhögést is, illetve vannak, akik berekednek miatta.

Természetesen az elfogyasztott ételeknek kiemelt jelentősége van: bizonyos fajták elképesztően tudják irritálni, mások pedig lenyugtatni a refluxra hajlamos, savas gyomrot.

Kattints a képre, nyílik a galéria, ahol láthatod, mit nem érdemes enned!

De akkor mit együnk?

Vannak hála az égnek olyan ételek is, melyek szinte "felszívják" a felesleges savakat, gyulladáscsökkentő hatásokkal bírnak, vagy olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek védő réteggel vonják be a gyomor falát.

Biztonsággal jöhet gyomorsavprobléma esetén:

gyömbér, petrezselyem, rizs, köles, kukoricadara, zabpehely, a banán, a dinnyefélék, a gyökérzöldségek (cukkini, sárgarépa, édesburgonya), sütőtök (ezek főleg főzve, párolva), a csirke, a főtt tojás vagy a halak .

Ha nassolnánk, egészséges, puffasztott, natúr gabonapelyheket (rizs, búza, kölesgolyó) válasszunk.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Címlapról ajánljuk

További cikkek