Ismét a nyitásért tüntettek a magyar vendéglátósok a fővárosban

A vasárnapi tüntetés után hétfőn ismét a Hősök terén gyűlt össze több száz ember azért, hogy többek között a vendéglátóhelyek bezárása ellen tiltakozzanak.

Az elmúlt hetekben világszerte egyre több, többek között magyar vendéglátóhely is jelezte, hogy a túlélés érdekében február 1-jén újra kinyitnak a korlátozások ellenére is. Mindezt azzal indokolták, hogy a szektor dolgozói és a vendéglátóipari egységek a koronavírus-járvány második hullámát egyre nehezebben élik meg, rengeteg hely már a csőd szélén áll, a házhoz szállítás pedig a legtöbb helyen nem hoz elég bevételt.

Bár sok, többek közt a magyar közéletben is ismert ember állt ki az éttermek mellett a múlt héten, a kormány nem enyhült meg, és bejelentette, hogy azokat a vendéglátóegységeket, amelyek engedély nélkül nyitnak ki, 6 hónapra bezáratják.

Éppen ezért a Le az Adók 75%-ával Párt tüntetést szervezett január 31-e vasárnapra, hogy a járványügyi intézkedések, többek között a vendéglátóhelyek kényszerű bezárása ellen tiltakozzanak. Az esemény után a rendőrök közel 1,5 millió forintnyi bírságot szabtak ki a résztvevők között, ennek ellenére február 1-jén, hétfőn ismét 2-300 ember gyűlt össze a Hősök terén.

A demonstrációkat a tervek szerint tovább folytatják, ugyanis a szervezők bejelentették, hogy vasárnap a Parlament előtt fognak tüntetni.


Ha érdekel, mi történik most a magyar vendéglátásban, ezeket a cikkeket ajánljuk:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...