Lázadni kezdtek a külföldi éttermek – Egyre többen kinyitnak, elegük van

Egyre több külföldi étterem tulajdonosa mond ellent a kormányok által meghatározott utasításoknak, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy a korlátozások ellenére is megnyitja kapuit.

Egyre több külföldi étterem dönt úgy, hogy az érvényben lévő korlátozások ellenére is kinyit. Az európai országok közül elsőként a lengyel vendéglátósok hirdették meg még a múlt hét elején, hogy betelt a pohár, az ország kormánya ugyanis leghamarabb január végén fog dönteni arról, enyhítenek-e az eddigi korlátozásokon.

A Napi.hu cikke szerint a lengyel vállalkozások a teljes összeomlás szélén állnak, felemésztik őket a hiteltörlesztések, az üzlet- és vendéglátóhelyiségek bérleti díjai, félnek a fizetésképtelenségtől és attól, hogy végleg elveszítik munkájukat. Több vállalkozásnál már a családtagokat is el kellett bocsátani, hiszen nincs miből fedezni a munkatársak, beosztottak bérét. Lengyelországban további okot adott a lázadásra, hogy nemrégiben a bíróság elengedte egy fodrászüzlet büntetését, miután az a zárlat ellenére nyitott ki.

Üres étterem Wroclaw-ban (Getty Images/Michal Fludra)

A "Mi kinyitunk" akciót vállalkozások hirdették meg, január 18-óta pedig számos vendéglátóhely nyitott meg arra hivatkozva, hogy mindenkinek joga van a munkához, mindenkinek van családja és szerettei, akikért felelős, és akiket el kell tartania. A korlátozások ellenére is kinyitó szolgáltató vállalkozások mindenkit biztosítanak arról, hogy vigyáznak a vendégek biztonságára, és minden szigorú óvintézkedést betartanak.

Nem csak Lengyelország elégelte meg a hónapok óta fennálló korlátozásokat

Egy osztrák étteremtulajdonos például annak ellenére nyitott ki, hogy tudta, a rendőrök azonnal észreveszik a szabályszegést, és bezáratják a helyet. A tulaj úgy véli, alapvető gondok vannak a törvényekkel, és míg számos vállalkozás megtalálta a kibúvót annak érdekében, hogy nyitva lehessenek, az éttermeknek érthetetlen okokból kell zárva tartaniuk. Szerinte valakinek el kell kezdenie lázadni a vendéglátóipar fennmaradásának érdekében, ráadásul a nyár megmutatta, hogy az emberek a szabályokat betartva is képesek biztonságosan szórakozni egy étteremben.

Olasz étterem Campania régióban 2021. január 16-án (Getty Images/Salvatore Laporta)

Az olasz vendéglátósok is új erőre kaptak a lengyel megmozdulást követően

Bár Olaszország vendéglátóhelyein este 6 óráig bezárólag akár helyben fogyasztás is lehetséges, több tízezer vendéglátós döntött úgy az elmúlt napokban, hogy este 10 óráig is nyitva tart, hiszen a lakosságnak igénye van arra, hogy étterembe járhasson.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek