Indulhat a készülődés? Itt a legfurább ízű karácsonyi édesség

Ennél bizarrabb ízű karácsonyi édességet keresve sem találhatnánk. Vagy mégis?

Bár karácsonyig még van néhány hónap, a készülődést úgy látszik nem lehet elég korán elkezdeni. Szép lassan lepik el a polcokat a karácsonyi termékek, emlékszem, tavaly már október elején látni lehetett az ünnepi édességeket a szupermarketekben.

Míg nálunk a szaloncukor, az Egyesült Államokban a Candy Cane (cukorbot) a karácsonyfák egyik fő díszítőeleme. A cukorkák általában valamilyen gyümölcsös ízt kapnak, de az elmúlt években elszállt a gyártók fantáziája, és furcsábbnál furcsább ízesítéseket látnak napvilágot.

Tavaly sajtos makaróni ízű cukorkákat lehetett aggatni a fára, idén az Archie McPhee jó ötletnek tartotta a fodros kel (kale) ízesítésű édesség piacra dobását. A bolt tréfásan csak annyit ír a termékről, hogy az ízében igen, de tápanyagtartalmában nem hasonlít a fodros kelre.

Az édességet már meg lehet vásárolni az Egyesült Államokban, ára 6,5 dollár (kb. 1950 Ft). A fura kaják kedvelőinek jó hír, hogy a fodroskelízű mellett lehet kapni sonkás és pizzás ízesítésű cukorkabotot is. Ti melyiket próbálnátok ki?

Ezeket olvastad már?

via Delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!