Te megkóstolnád a vízből készült vajat? Elképesztő, hogy már ezt is kitalálták

Bár az alacsony kalóriatartalma nagyon jól hangzik, mégis elég bizarr ez az újítás.

Biztos tudod, hogy a vaj, hiába isteni ízű, magas telítettzsírsav-tartalma miattlehet, hogy nem fér bele a diétádba. Most úgy tűnik, hogy a Cornell Egyetem tudósai feltaláltak egy olyan változatot, aminek alacsonyabb a zsír- és így a kalóriatartalma is.

A hagyományos vaj kb.80 százalék zsírt és ~20 százalék vizet tartalmaz. Ezt az arányt fordították meg az amerikai tudósok, akik ezt az új, a vajhoz textúrájában és krémességét tekintve is nagyon hasonló terméket - saját állításuk szerint - természetes összetevőkből állították elő.

Pontosan mennyi az annyi?

Az új verzió zsír- és kalóriatartalma kb. negyedannyi, mint az eredeti terméké. Ez számokban pontosan: míg egy evőkanálnyi vaj 11 gramm zsírt és 100 kalóriát jelent, addig egy evőkanálnyi az új termékből csak 2,8 gramm zsír, illetve 25,2 kalória lenne.

Mi szkeptikusan állunk a dologhoz

Bár óriási pozitívum, hogy semmilyen mesterséges anyagot nem használtak fel a termék előállításához, mégis van pár kérdőjel bennünk. Egyelőre arról semmi hír, hogy pontosan milyen íze is lesz ennek a terméknek, és a DailyMail által megkérdezett szakértő szerint igazából semmi szükség erre a termékre. Véleménye szerint egészségünk védelme érdekében bőven elég lenne, ha kevesebbet fogyasztanánk a vajból.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?